Marinerade seitanspätt

Total tid 90 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid
60 Min. Tid för marinering

Välsmakande seitanspätt marinerade i smakrik sojasås med sesamfrön och kummin, tillsammans med en uppfriskande sesamfrö- och quinoasallad. En fantastisk blandning som kommer göra alla nöjda som älskar växtbaserad mat och liknande rätter.

Ingredienser

2 Portioner
300 g
naturlig seitan
3 msk
olja
1 msk
mald kummin
1 tsk
finhackad vitlök
1 tsk
finhackad lök
1 msk
jästflingor
1 msk
risvinäger
1 tsk
sesamolja

Gryn:

150 g
quinoa
3 msk
olja
1 
vitlöksklyfta
1 msk
sesamfrön
 ½ knippe
koriander
 ½ knippe
salladslök
1 
gurka
Salt och peppar att smaka av med

Dessutom:

2 msk
rostade sesamfrön
1 msk
svarta sesamfrön
1 
lime till servering
Näringsinnehåll (per portion): 3014 kJ  /  721 kcal
29 g Fett
51 g Protein
60 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

300 g naturlig seitan – 3 msk olja – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk mald kummin – 1 tsk pressad vitlök – 1 tsk finhackad lök – 1 msk jästflingor – 1 msk risvinäger – 1 tsk sesamolja

Skär seitan i långa skivor eller till kuber. Mixa olja, Kikkoman sojasås, kummin, finhackad lök och vitlök, jästflingor, vinäger och sesamolja i en skål. Täck seitan ordentligt med marinaden och låt stå i kylen minst en timme.

Steg 2

150 g quinoa – 2 msk olja – 1 tsk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi1  vitlöksklyfta – 1 msk sesamfrön

Koka quinoa enligt bruksanvisningen på förpackningen. Hetta olja i en panna. Addera Kikkoman Kimchi chilisås, hackad vitlöksklyfta och sesamfrön till den heta oljan. Ställ åt sidan. När det svalnat, mixa med quinoan.

Steg 3

 ½ knippe koriander –  ½ knippe salladslök – 1  gurka – 1 msk olja – Salt och peppar att smaka av med

Hacka koriander och salladslök. Skär gurkan i små tärningar. Blanda quinoagrynen från steg 2 med koriander, salladslök, olja och gurka. Krydda med salt och peppar.

Steg 4

2 msk rostade sesamfrön – 1 msk svarta sesamfrön – 1  lime till servering

Grilla seitanen antingen på spett eller i bitar. Strö över sesamfrön på alla sidor innan du grillar. Grilla tills de är gyllenbruna och lite knapriga. Servera med salladen och lime.

Tips:

Om du inte har någon seitan kan du byta ut den mot tofu.

Att göra seitan från grunden är enkelt: förbered en mjöl- och vattendeg (1 kg mjöl till 300 – 350 ml vatten). Lägg i en skål med kallt vatten och knåda tills vattnet blir mjölkaktigt. Byt ut vattnet mot färskt vatten och fortsätt knåda. Upprepa flera gånger tills cirka ¼ av den ursprungliga degmängden finns kvar. Denna process tar bort all stärkelse från degen och lämnar rent gluten.

Recept-ID: 1234

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

300 g naturlig seitan – 3 msk olja – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk mald kummin – 1 tsk pressad vitlök – 1 tsk finhackad lök – 1 msk jästflingor – 1 msk risvinäger – 1 tsk sesamolja

Skär seitan i långa skivor eller till kuber. Mixa olja, Kikkoman sojasås, kummin, finhackad lök och vitlök, jästflingor, vinäger och sesamolja i en skål. Täck seitan ordentligt med marinaden och låt stå i kylen minst en timme.

150 g quinoa – 2 msk olja – 1 tsk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi1  vitlöksklyfta – 1 msk sesamfrön

Koka quinoa enligt bruksanvisningen på förpackningen. Hetta olja i en panna. Addera Kikkoman Kimchi chilisås, hackad vitlöksklyfta och sesamfrön till den heta oljan. Ställ åt sidan. När det svalnat, mixa med quinoan.

 ½ knippe koriander –  ½ knippe salladslök – 1  gurka – 1 msk olja – Salt och peppar att smaka av med

Hacka koriander och salladslök. Skär gurkan i små tärningar. Blanda quinoagrynen från steg 2 med koriander, salladslök, olja och gurka. Krydda med salt och peppar.

2 msk rostade sesamfrön – 1 msk svarta sesamfrön – 1  lime till servering

Grilla seitanen antingen på spett eller i bitar. Strö över sesamfrön på alla sidor innan du grillar. Grilla tills de är gyllenbruna och lite knapriga. Servera med salladen och lime.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.