Marinerade seitanspätt
Välsmakande seitanspätt marinerade i smakrik sojasås med sesamfrön och kummin, tillsammans med en uppfriskande sesamfrö- och quinoasallad. En fantastisk blandning som kommer göra alla nöjda som älskar växtbaserad mat och liknande rätter.
Ingredienser
Gryn:
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1
300 g naturlig seitan – 3 msk olja – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk mald kummin – 1 tsk pressad vitlök – 1 tsk finhackad lök – 1 msk jästflingor – 1 msk risvinäger – 1 tsk sesamolja
Skär seitan i långa skivor eller till kuber. Mixa olja, Kikkoman sojasås, kummin, finhackad lök och vitlök, jästflingor, vinäger och sesamolja i en skål. Täck seitan ordentligt med marinaden och låt stå i kylen minst en timme.
Steg 2
150 g quinoa – 2 msk olja – 1 tsk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi – 1 vitlöksklyfta – 1 msk sesamfrön
Koka quinoa enligt bruksanvisningen på förpackningen. Hetta olja i en panna. Addera Kikkoman Kimchi chilisås, hackad vitlöksklyfta och sesamfrön till den heta oljan. Ställ åt sidan. När det svalnat, mixa med quinoan.
Steg 3
½ knippe koriander – ½ knippe salladslök – 1 gurka – 1 msk olja – Salt och peppar att smaka av med
Hacka koriander och salladslök. Skär gurkan i små tärningar. Blanda quinoagrynen från steg 2 med koriander, salladslök, olja och gurka. Krydda med salt och peppar.
Steg 4
2 msk rostade sesamfrön – 1 msk svarta sesamfrön – 1 lime till servering
Grilla seitanen antingen på spett eller i bitar. Strö över sesamfrön på alla sidor innan du grillar. Grilla tills de är gyllenbruna och lite knapriga. Servera med salladen och lime.
Tips:
Om du inte har någon seitan kan du byta ut den mot tofu.
Att göra seitan från grunden är enkelt: förbered en mjöl- och vattendeg (1 kg mjöl till 300 – 350 ml vatten). Lägg i en skål med kallt vatten och knåda tills vattnet blir mjölkaktigt. Byt ut vattnet mot färskt vatten och fortsätt knåda. Upprepa flera gånger tills cirka ¼ av den ursprungliga degmängden finns kvar. Denna process tar bort all stärkelse från degen och lämnar rent gluten.
Recept-ID: 1234
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer