Marinerad rotselleri
Marinerad rotselleri

Marinerad rotselleri

Total tid50 Min.
15 Min.Tid för förberedelse
5 Min.Tillagningstid
30 Min.Vilotid

Selleri blir gourmet! Denna rotsellerisallad, dränkt i en syrlig ponzu yuzu, krämig majonnäs och senapsmarinad, är en smakfylld, umamirik smaksensation.

Ingredienser

2 Portioner

Marinad:

2 msk
majonnäs
2 tsk
senap
1 tsk
lönnsirap

Sallad:

300 g
rotselleri
 ½ 
Granny Smith äpple
1 nypa
salt

Garnering:

1 msk
rostade pinjenötter
6 
snacktomater
1 nypa
bladpersilja

Förberedelse

Steg 1

3 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice2 msk majonnäs – 2 tsk senap – 1 tsk lönnsirap

Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.

Steg 2

300 g rotselleri –  ½  Granny Smith äpple – 1 nypa salt

Skala och strimla sellerin och äpplet.
Strö en nypa salt över rotsellerin och låt det dra i minst 30 minuter, klappa sedan torrt med hushållspapper.

Steg 3

Sås till marinaden – 1 msk Rostade pinjenötter – 6  snacktomater – 1 nypa italiensk persilja

Lägg äpplet och rotsellerin i skålen från steg 1 och smaka av med marinaden. Kyl i kylskåp minst 1 timme.
Rosta sedan pinjenötterna i några minuter och strö dem över rätten med tomater och bladpersilja.

Recept-ID: 1297

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

3 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice2 msk majonnäs – 2 tsk senap – 1 tsk lönnsirap

Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.

300 g rotselleri – ½ Granny Smith äpple – 1 nypa salt

Skala och strimla sellerin och äpplet.
Strö en nypa salt över rotsellerin och låt det dra i minst 30 minuter, klappa sedan torrt med hushållspapper.

Sås till marinaden – 1 msk Rostade pinjenötter – 6 snacktomater – 1 nypa italiensk persilja

Lägg äpplet och rotsellerin i skålen från steg 1 och smaka av med marinaden. Kyl i kylskåp minst 1 timme.
Rosta sedan pinjenötterna i några minuter och strö dem över rätten med tomater och bladpersilja.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.