Marinerad rotselleri
Selleri blir gourmet! Denna rotsellerisallad, dränkt i en syrlig ponzu yuzu, krämig majonnäs och senapsmarinad, är en smakfylld, umamirik smaksensation.
Förberedelse
Steg 1
3 msk Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice – 2 msk majonnäs – 2 tsk senap – 1 tsk lönnsirap
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
Steg 2
300 g rotselleri – ½ Granny Smith äpple – 1 nypa salt
Skala och strimla sellerin och äpplet.
Strö en nypa salt över rotsellerin och låt det dra i minst 30 minuter, klappa sedan torrt med hushållspapper.
Steg 3
Sås till marinaden – 1 msk Rostade pinjenötter – 6 snacktomater – 1 nypa italiensk persilja
Lägg äpplet och rotsellerin i skålen från steg 1 och smaka av med marinaden. Kyl i kylskåp minst 1 timme.
Rosta sedan pinjenötterna i några minuter och strö dem över rätten med tomater och bladpersilja.
Recept-ID: 1297
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer