Kryddig svartbönsoppa med chorizo
Kryddig svartbönsoppa med chorizo

Kryddig svartbönsoppa med chorizo

4,9 11 Betyg
Total tid 20 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

En fyllig och rejäl soppa, med inspiration av Mexikos smaker. Chorizo och paprika ger en varm, rökig smak och de rostade tortillatrianglarna är perfekta att doppa.

Ingredienser

2 Portioner
 ½ 
lök
1 
röd paprika
100 g
chorizo
1 msk
olivolja
1 
vitlöksklyfta
1 tsk
malen rökt paprika (stark eller mild)
 ¼ tsk
malen koriander
 ¼ tsk
malen spiskummin
500 ml
grönsaksbuljong
100 ml
tomatpassata
1 
burk svarta bönor (400 g)
2 msk
hackad färsk koriander

Till servering

Avokado
30 g
cheddarost
2 
små tortillabröd (60 g)
Näringsinnehåll (per portion):3.345 kJ / 799 kcal
37,2 gFett
41,3 gProtein
76,8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Tärna löken och paprikan och skiva chorizon. Fräs dem i en kastrull i olivolja, och när löken mjuknat och chorizon är brynt, tillsätt alla kryddor, finhackad vitlök och avrunna och sköljda bönor.

Steg 2

Häll i fonden och tomatpassatan, smaka av med Kikkoman sojasås (eller Ponzu) och hackad koriander och koka i 15 minuter. Efter denna tid, häll 1/3 av soppan (utan chorizo) i en mixer och mixa tills den är slät.  Lägg tillbaka den i pannan och rör om försiktigt

Steg 3

Skär tortillabröden i trekanter och rosta dem i en torr stekpanna.

Steg 4

Häll upp soppan i skålar och servera med skivad avokado, riven cheddarost och tortillabitar.

Recept-ID: 1042

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Tärna löken och paprikan och skiva chorizon. Fräs dem i en kastrull i olivolja, och när löken mjuknat och chorizon är brynt, tillsätt alla kryddor, finhackad vitlök och avrunna och sköljda bönor.

Häll i fonden och tomatpassatan, smaka av med Kikkoman sojasås (eller Ponzu) och hackad koriander och koka i 15 minuter. Efter denna tid, häll 1/3 av soppan (utan chorizo) i en mixer och mixa tills den är slät.  Lägg tillbaka den i pannan och rör om försiktigt

Skär tortillabröden i trekanter och rosta dem i en torr stekpanna.

Häll upp soppan i skålar och servera med skivad avokado, riven cheddarost och tortillabitar.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.