Krämig sötpotatisdipp med sojasås
Krämig sötpotatisdipp med sojasås

Krämig sötpotatisdipp med sojasås

4 6 Betyg
Total tid 15 Min.
15 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
200 g
sötpotatis
60 ml
sött vitt vin
160 ml
mineralvatten
2 msk
farinsocker
 ½ tsk
cayennepeppar
1 tsk
sesamolja
3 msk
gräddfil, crème fraîche (eller grädde)
Näringsinnehåll (per portion):516 kJ / 123 kcal
2,7 gFett
1,7 gProtein
20,8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj ock skiva sötpotatisen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem bredvid varandra på en tallrik. Täck över med plastfolie och kör dem i mikron på 600 watt i ca 3–4 minuter.

Steg 2

Ta ut tallriken, låt sötpotatisen svalna under plastfolien en kort stund, skala och grovtärna sötpotatisen.

Steg 3

Koka upp det vita vinet, mineralvattnet och farinsockret i en liten kastrull. När sockret löst sig, tillsätt sojasåsen och låt svalna.

Steg 4

Puréa sötpotatistärningarna tillsammans med den kokta smaksättningsblandningen, cayennepepparn och sesamoljan i en mixer.

Steg 5

Strax före serveringen: Lägg först gräddfilen (eller crème fraiche) i en liten skål eller ett glas och sötpotatisdippen ovanpå och servera.

Tips

Den krämiga sötpotatisdippen passar mycket bra till exempelvis:
tortillachips, grissini, crackers, rostat bröd skuret i strimlor/sticks

Recept-ID: 138

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Skölj ock skiva sötpotatisen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem bredvid varandra på en tallrik. Täck över med plastfolie och kör dem i mikron på 600 watt i ca 3–4 minuter.

Ta ut tallriken, låt sötpotatisen svalna under plastfolien en kort stund, skala och grovtärna sötpotatisen.

Koka upp det vita vinet, mineralvattnet och farinsockret i en liten kastrull. När sockret löst sig, tillsätt sojasåsen och låt svalna.

Puréa sötpotatistärningarna tillsammans med den kokta smaksättningsblandningen, cayennepepparn och sesamoljan i en mixer.

Strax före serveringen: Lägg först gräddfilen (eller crème fraiche) i en liten skål eller ett glas och sötpotatisdippen ovanpå och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.