

Krämig knivmusselsoppa med sojasås
Extra krämig musselsoppa fullspäckad med grönsaker som morot, potatis, selleri och lök. En skvätt Kikkoman sojasås ger den en extra umami-kick.
Förberedelse
Steg 1

7 knivmusslor – 500 ml vatten
Lägg knivmusslorna i en kastrull, tillsätt vatten (ca 500 ml) och koka sedan på medelhög värme. Täck över och koka tills musslorna har öppnat sig (ca 10-12 minuter). Efter den tiden, ta av kastrullen och låt musslorna svalna.
Steg 2

1 msk osaltat smör – 1 stor lök – 1 medelstor potatis – 1 morot – ¼ selleri – 1 tsk tomatpuré – 2 kvistar timjan – 1 lagerblad
Skala först alla grönsaker och skär dem i tärningar (ca 3-4 mm). Smält smör och grönsaker i en gryta med tjock botten. Fräs i ca 2-3 minuter på medelhög värme eller tills de är fint karamelliserade och gyllenbruna.
När grönsakerna är klara, tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad och fortsätt koka i 2 minuter till under omrörning då och då.
Steg 3

250 ml vispgrädde – 250 ml fiskbuljong – 2 msk citronsaft – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Tillsätt vispgrädde och fiskfond. Sänk värmen till medellåg, täck grytan med lock och låt koka i ca 20 minuter. När grönsakerna är genomstekta, tillsätt citronsaft och soja.
Steg 4

Låt koka i 1 minut till och mixa sedan på högsta hastighet i 3-3,5 minuter med en mixer.
Steg 5
14 strån gräslök – ½ citron
Hacka gräslöken i små bitar. Häll den krämiga soppan i skålen, toppa med kokta knivmusslor och hackad gräslök. Skär citronen i klyftor och servera den vid sidan av.
Tips:
Du kan byta ut knivmusslor mot vilken annan typ av musslor som helst.
Recept-ID: 1158
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer