Grillad aubergine med tamarindpasta
Öst möter väst med denna grillade aubergine i en läcker blandning av Medelhavet och asiatiska smaker, sprängfylld av umami-smak.
Ingredienser
Grillad aubergine:
Körsbärstomater:
Tryffelmajonnäs:
Till servering:
Förberedelse
Steg 1
1 medelstor aubergine – 2 vitlöksklyftor – 1 msk tamarindpasta – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk ketchup – ½ tsk mald koriander – 1 nypa peppar – 2 msk olivolja
Skär auberginen på mitten. Skär försiktigt insidan i kors med en kniv, var noga med att inte skära igenom skalet.
Pressa vitlöken i en skål. Tillsätt tamarindpastan, Kikkoman sojasås, ketchup, mald koriander, peppar samt olivolja och blanda sedan noggrant. Gnid auberginen med den resulterande pastan och ställ i kylen i minst 1 timme.
Steg 2
200 g körsbärstomater – 1 msk olivolja – 2 msk balsamvinäger – 2 vitlöksklyftor – 1 nypa salt – 1 nypa peppar
Blanda körsbärstomaterna med olivoljan och balsamvinägern. Tillsätt hackad vitlök, salt och peppar, blanda väl.
Steg 3
4 msk majonnäs – 1 msk tryffelpasta (eller nyriven tryffel) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk gräddfil – 2 msk riven parmesanost – 1 nypa salt – 1 nypa peppar – ½ tsk honung
Blanda majonnäsen med tryffelmassan, Kikkoman sojasås, gräddfil och riven parmesanost. Smaka av med salt, peppar och honung och rör om tills det är ordentligt blandat.
Steg 4
2 msk rostade pinjenötter – 2 msk parmesanost
Lägg auberginehalvorna på en medelvarm grill och grilla i 20 - 25 minuter, vänd då och då. Grilla tomaterna med auberginerna eller stek kort i en stekpanna.
Servera den grillade auberginen med tryffelmajonnäsen, tomaterna, pinjenötterna och riven parmesanost.
Recept-ID: 1230
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer