Gräddig majssoppa med knapriga kärnor
Gräddig majssoppa med knapriga kärnor

Gräddig majssoppa med knapriga kärnor

5 1 Betyg
Total tid55 Min.
15 Min.Tid för förberedelse
40 Min.Tillagningstid

Njut av denna söta, sammetslena gräddiga majsoppa. Garnerad med knapriga rostade kärnor och en klick saltad vispgrädde, är det en “a-majs-ing" smakupplevelse. 

Ingredienser

2 Portioner
80 g
lök
30 g
smör
200 g
fryst eller konserverad majs
 ½ tsk
spiskummin
 ½ tsk
oregano
 ½ tsk
torkad vitlök
 ½ tsk
torkad ingefära
400 ml
grönsaks-/köttfond
200 ml
kokosmjölk

Rostade frön:

10 g
solrosfrön
10 g
pumpafrön
5 g
chiafrön

Vispad grädde:

100 ml
vispgrädde
1 tsk
rökt sött paprikapulver
Näringsinnehåll (per portion):3784 kJ / 904 kcal
72,8 gFett
26,2 gProtein
29,8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

80 g lök – 30 g smör – 200 g fryst eller konserverad majs –  ½ tsk spiskummin –  ½ tsk oregano –  ½ tsk torkad vitlök –  ½ tsk torkad ingefära – 80 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås400 ml grönsaks-/köttfond – 200 ml kokosmjölk

Hacka löken och fräs i smör tills den är gyllenbrun i ca 5 minuter. Tillsätt sedan majsen och kryddorna och fräs i ca. 1 minut. Tillsätt Kikkoman sojasås, fond och kokosmjölk och låt sjuda i cirka 30 minuter. Mixa sedan tills soppan är slät.

Steg 2

10 g solrosfrön – 10 g pumpafrön – 5 g chiafrön

Rosta fröna i en panna i cirka 5 minuter, rör om ofta tills de är bruna.

Steg 3

100 ml vispgrädde – 1 tsk rökt sött paprikapulver – 15 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Vispa den kalla grädden tills den har rätt konsistens (dvs. tills den blir stel och inte ändrar läge när skålen vänds upp och ner), smaka sedan av med rökt paprikapulver och Kikkoman sojasås.
Häll blandningen från steg 1 i två skålar, tillsätt 1 portion vispgrädde till varje och dekorera med de rostade fröna.

Tips:

Du kan lägga till tärnade kycklingbröst (när du steker löken) eller tofu (i slutet av tillagningsprocessen) till soppan.

Recept-ID: 1363

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

80 g lök – 30 g smör – 200 g fryst eller konserverad majs – ½ tsk spiskummin – ½ tsk oregano – ½ tsk torkad vitlök – ½ tsk torkad ingefära – 80 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås400 ml grönsaks-/köttfond – 200 ml kokosmjölk

Hacka löken och fräs i smör tills den är gyllenbrun i ca 5 minuter. Tillsätt sedan majsen och kryddorna och fräs i ca. 1 minut. Tillsätt Kikkoman sojasås, fond och kokosmjölk och låt sjuda i cirka 30 minuter. Mixa sedan tills soppan är slät.

10 g solrosfrön – 10 g pumpafrön – 5 g chiafrön

Rosta fröna i en panna i cirka 5 minuter, rör om ofta tills de är bruna.

100 ml vispgrädde – 1 tsk rökt sött paprikapulver – 15 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Vispa den kalla grädden tills den har rätt konsistens (dvs. tills den blir stel och inte ändrar läge när skålen vänds upp och ner), smaka sedan av med rökt paprikapulver och Kikkoman sojasås.
Häll blandningen från steg 1 i två skålar, tillsätt 1 portion vispgrädde till varje och dekorera med de rostade fröna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.