Gräddig majssoppa med knapriga kärnor
Njut av denna söta, sammetslena gräddiga majsoppa. Garnerad med knapriga rostade kärnor och en klick saltad vispgrädde, är det en “a-majs-ing" smakupplevelse.
Ingredienser
Rostade frön:
Vispad grädde:
Förberedelse
Steg 1
80 g lök – 30 g smör – 200 g fryst eller konserverad majs – ½ tsk spiskummin – ½ tsk oregano – ½ tsk torkad vitlök – ½ tsk torkad ingefära – 80 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 400 ml grönsaks-/köttfond – 200 ml kokosmjölk
Hacka löken och fräs i smör tills den är gyllenbrun i ca 5 minuter. Tillsätt sedan majsen och kryddorna och fräs i ca. 1 minut. Tillsätt Kikkoman sojasås, fond och kokosmjölk och låt sjuda i cirka 30 minuter. Mixa sedan tills soppan är slät.
Steg 2
10 g solrosfrön – 10 g pumpafrön – 5 g chiafrön
Rosta fröna i en panna i cirka 5 minuter, rör om ofta tills de är bruna.
Steg 3
100 ml vispgrädde – 1 tsk rökt sött paprikapulver – 15 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Vispa den kalla grädden tills den har rätt konsistens (dvs. tills den blir stel och inte ändrar läge när skålen vänds upp och ner), smaka sedan av med rökt paprikapulver och Kikkoman sojasås.
Häll blandningen från steg 1 i två skålar, tillsätt 1 portion vispgrädde till varje och dekorera med de rostade fröna.
Tips:
Du kan lägga till tärnade kycklingbröst (när du steker löken) eller tofu (i slutet av tillagningsprocessen) till soppan.
Recept-ID: 1363
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer