Glutenfri rosmarin- och lökfocaccia
Glutenfri rosmarin- och lökfocaccia

Glutenfri rosmarin- och lökfocaccia

Total tid120 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
20 Min.Tillagningstid
90 Min.Tid för jäsning

Njut av en fluffig, glutenfri focaccia med rosmarin och lök – en påminnelse om dess etruskiska rötter. Tillsammans med örtolja, fetaost och nötter är det en perfekt picknick.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
vitt bovetemjöl
50 g
rismjöl
70 g
potatismjöl
1 msk
psylliumskal
250 ml
vatten
5 g
torkad jäst
60 ml
olivolja av god kvalitet
1 
lök
2 
kvistar rosmarin
1 msk
socker
1 msk
hackad timjan
1 msk
hackad oregano
1 msk
grovt salt
 ½ 
citron
30 g
oliver
30 g
fetaost
20 g
valnötter
1 tsk
chiliflakes
Näringsinnehåll (per portion):3552 kJ / 849 kcal
42,9 gFett
16 gProtein
98,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

100 g vitt bovetemjöl – 50 g rismjöl – 70 g potatismjöl – 1 msk psylliumskal – 250 ml vatten – 5 g torkad jäst – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås

Blanda mjöl, potatisstärkelse, psylliumskal, vatten, jäst och Kikkoman Glutenfri sojasås i ca 5 minuter. Under denna tid kommer degen att tjockna till rätt konsistens. Om den blir för tjock kan du tillsätta mer vatten; om den fortfarande är för tunn efter 5 minuter, tillsätt mer bovetemjöl. Täck degen med en duk och låt den jäsa på en varm plats i cirka en timme.

Steg 2

Lägg den jästa degen på en bakplåt. Bred ut den över ytan. Låt jäsa igen i ytterligare 20-30 minuter.

Steg 3

1  lök – 20 ml olivolja av god kvalitet – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås1  rosmarin – 1 msk socker –  ½ msk hackad timjan –  ½ msk hackad oregano – 1 msk grovt salt

Skär löken i fjädrar och stek i 10 ml olivolja. Tillsätt Kikkoman glutenfria sojasås och socker och rör om.
Blanda den återstående olivoljan med timjan och oregano. Klä den jästa focaccian med örtolivoljan och tryck in den i degen med fingertopparna. Fördela löken ovanpå och strö över rosmarin och salt.
 
Grädda focaccian i en förvärmd ugn på 220 °C i cirka 20 minuter.

Steg 4

40 ml olivolja av god kvalitet – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås1  kvist rosmarin –  ½ tsk hackad timjan –  ½ tsk hackad oregano –  ½  citron – 30 g oliver – 30 g fetaost – 20 g valnötter – 1 tsk chiliflakes

Häll olivoljan på en tallrik. Tillsätt Kikkoman glutenfria sojasås, hackade örter, citronsaft, rivet skal, finhackade oliver, smulad fetaost, hackade valnötter och chiliflakes. Blanda och servera med skivad focaccia.

Recept-ID: 1289

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

100 g vitt bovetemjöl – 50 g rismjöl – 70 g potatismjöl – 1 msk psylliumskal – 250 ml vatten – 5 g torkad jäst – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås

Blanda mjöl, potatisstärkelse, psylliumskal, vatten, jäst och Kikkoman Glutenfri sojasås i ca 5 minuter. Under denna tid kommer degen att tjockna till rätt konsistens. Om den blir för tjock kan du tillsätta mer vatten; om den fortfarande är för tunn efter 5 minuter, tillsätt mer bovetemjöl. Täck degen med en duk och låt den jäsa på en varm plats i cirka en timme.

Lägg den jästa degen på en bakplåt. Bred ut den över ytan. Låt jäsa igen i ytterligare 20-30 minuter.

1 lök – 20 ml olivolja av god kvalitet – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås1 rosmarin – 1 msk socker – ½ msk hackad timjan – ½ msk hackad oregano – 1 msk grovt salt

Skär löken i fjädrar och stek i 10 ml olivolja. Tillsätt Kikkoman glutenfria sojasås och socker och rör om.
Blanda den återstående olivoljan med timjan och oregano. Klä den jästa focaccian med örtolivoljan och tryck in den i degen med fingertopparna. Fördela löken ovanpå och strö över rosmarin och salt.
 
Grädda focaccian i en förvärmd ugn på 220 °C i cirka 20 minuter.

40 ml olivolja av god kvalitet – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås1 kvist rosmarin – ½ tsk hackad timjan – ½ tsk hackad oregano – ½ citron – 30 g oliver – 30 g fetaost – 20 g valnötter – 1 tsk chiliflakes

Häll olivoljan på en tallrik. Tillsätt Kikkoman glutenfria sojasås, hackade örter, citronsaft, rivet skal, finhackade oliver, smulad fetaost, hackade valnötter och chiliflakes. Blanda och servera med skivad focaccia.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.