Fyllig rödvinssås med rödlök

3,8 5 Betyg
Total tid 10 Min.
10 Min. Tid för förberedelse

Intensiv, kryddig och oemotståndlig umami. Rödlök och balsamvinäger gör susen. Den perfekta såsen till kötträtter.

Ingredienser

4 Portioner
200 g
rödlök
150 g
smör
350 ml
rött vin
1 msk
honung
1 msk
balsamvinäger
2 
timjankvistar
2 
hela nejlikor, krossade
Näringsinnehåll (per portion): 1602 kJ  /  383 kcal
31,1 g Fett
1,3 g Protein
8,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skala och skär löken i skivor. Fräs i en panna med smör och karamellisera med honungen.

Steg 2

Tillsätt rödvinet, vinägern, Kikkoman sojasås och sänk långsamt värmen tills löken har en mjuk, krämig konsistens.

Steg 3

Dekorera med timjan och krossad kryddnejlika.

Recept-ID: 1076

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skala och skär löken i skivor. Fräs i en panna med smör och karamellisera med honungen.

Tillsätt rödvinet, vinägern, Kikkoman sojasås och sänk långsamt värmen tills löken har en mjuk, krämig konsistens.

Dekorera med timjan och krossad kryddnejlika.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.