Fyllig mörk chokladmousse

3,7 7 Betyg
Total tid 20 Min.
20 Min. Tid för förberedelse

Lätt men intensiv tack vare den mörka chokladen. Och en droppe Kikkoman Soy Sauce ger det det där extra umamidjupet. Så här ska mousse vara.

Ingredienser

4 Portioner
180 g
mörk choklad (ca 53 % kakao)
3 msk
socker
 ½ 
vaniljstång
 ½ 
apelsin, riven
2 
ägg
150 ml
vispgrädde

Till servering

4 msk
vispgrädde
250 g
hallon
100 g
mörk choklad
Näringsinnehåll (per portion): 2515 kJ  /  604 kcal
39,1 g Fett
11,3 g Protein
49,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Separera äggulorna från vitan och lägg i två medelstora metallskålar. Se till att skålen för äggvitorna är mycket ren för att säkerställa att de stelnar senare.

Steg 2

Hacka chokladen och smält denna i en värmesäker skål över ett vattenbad.

Steg 3

Ta under tiden en annan skål och vispa grädden till nästan styva toppar, vispa sedan äggvitorna till mycket hårda toppar. 

Steg 4

Vispa nu äggulorna tillsammans med sockret, skrapade vaniljstångsfrön, apelsinskal och Kikkoman sojasås över en bain-marie tills blandningen tjocknar något. 

Steg 5

Ta bort blandningen från bain-marie och vänd snabbt ner den stela äggvitan, chokladen och grädden i ägguleblandningen, en i taget. 

Steg 6

Häll detta i en stor skål (inte för stor) och kyl i minst 60 minuter.

Steg 7

Före servering, lägg en klick vispgrädde på varje chokladmousse och garnera med hallon och mörka chokladchips.

Recept-ID: 1077

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Separera äggulorna från vitan och lägg i två medelstora metallskålar. Se till att skålen för äggvitorna är mycket ren för att säkerställa att de stelnar senare.

Hacka chokladen och smält denna i en värmesäker skål över ett vattenbad.

Ta under tiden en annan skål och vispa grädden till nästan styva toppar, vispa sedan äggvitorna till mycket hårda toppar. 

Vispa nu äggulorna tillsammans med sockret, skrapade vaniljstångsfrön, apelsinskal och Kikkoman sojasås över en bain-marie tills blandningen tjocknar något. 

Ta bort blandningen från bain-marie och vänd snabbt ner den stela äggvitan, chokladen och grädden i ägguleblandningen, en i taget. 

Häll detta i en stor skål (inte för stor) och kyl i minst 60 minuter.

Före servering, lägg en klick vispgrädde på varje chokladmousse och garnera med hallon och mörka chokladchips.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.