Fyllig mörk chokladmousse
Lätt men intensiv tack vare den mörka chokladen. Och en droppe Kikkoman Soy Sauce ger det det där extra umamidjupet. Så här ska mousse vara.
Förberedelse
Steg 1
Separera äggulorna från vitan och lägg i två medelstora metallskålar. Se till att skålen för äggvitorna är mycket ren för att säkerställa att de stelnar senare.
Steg 2
Hacka chokladen och smält denna i en värmesäker skål över ett vattenbad.
Steg 3
Ta under tiden en annan skål och vispa grädden till nästan styva toppar, vispa sedan äggvitorna till mycket hårda toppar.
Steg 4
Vispa nu äggulorna tillsammans med sockret, skrapade vaniljstångsfrön, apelsinskal och Kikkoman sojasås över en bain-marie tills blandningen tjocknar något.
Steg 5
Ta bort blandningen från bain-marie och vänd snabbt ner den stela äggvitan, chokladen och grädden i ägguleblandningen, en i taget.
Steg 6
Häll detta i en stor skål (inte för stor) och kyl i minst 60 minuter.
Steg 7
Före servering, lägg en klick vispgrädde på varje chokladmousse och garnera med hallon och mörka chokladchips.
Recept-ID: 1077
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer