Fiskwellington med körsbärstomatsallad

Total tid 110 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid
70 Min. Tid för kylning

En läcker kombination av delikat regnbåge med krispig smördeg. Samt sallad på färska körsbärstomater med inslag av citron och färska örter som fulländar rätten.

Ingredienser

2 Portioner
220 g
regnbåge (eller lax) filéer
 ½ msk
honung
 ½ msk
olivolja
3 msk
citronsaft
170 g
smördeg, utkavlad
1 
äggula

Körsbärstomatsallad:

380 g
körsbärstomater
40 g
rödlök
10 
blad färsk basilika
1 msk
citronolivolja
Några droppar citronjuice
Näringsinnehåll (per portion): 2597.5 kJ  /  620.5 kcal
34,8 g Fett
29,8 g Protein
43 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Om filéerna har skinn, ta bort detta och eventuella ben. Skär sedan fisken i 4 lika stora bitar. Blanda följande i en skål: honung, olivolja, citronsaft och Kikkoman sojasås, tillsätt fisken och rör om. Låt stå i kylen i 60 minuter.

 

Steg 2

Dela smördegen i 4 rektanglar. Lägg en bit fisk i mitten av varje (det är bra att torka den försiktigt innan så att det inte blir för mycket marinad). Lägg smördegen över fisken och tryck ihop sidorna. Pensla med en vispad äggula. Grädda i ugn uppvärmd till 180°C i ca. 30-35 minuter (tills degen är gyllenbrun). Låt svalna i 5-10 min.

 

 

Steg 3

Förbered under tiden salladen – skär körsbärstomaterna i 2-3 bitar. Finhacka löken och basilikabladen. Lägg körsbärstomater i en skål, droppa över citronsaft, tillsätt lök, basilika, citronolivolja och Kikkoman sojasås.

Steg 4

Servera den bakade fisken till salladen.

 

Tips:

Om du inte har citronolivolja, tillsätt 1 msk vanlig olivolja och 2 msk citronjuice.

Hur slår man in i smördeg så att det ser ut precis som på bilden?

1. Skär rektanglar från smördegen (bredden ska vara tre gånger bredare än fiskens bredd, och längden ska vara fiskens längd plus 1-2 cm bakverk upptill och längst ned).

2. Lägg fisken i mitten av rektangeln. Gör snitt på sidorna av bakverket (vinkelrätt mot fiskens placering) och vik dem växelvis.

Naturligtvis kan du använda en annan enklare metod för att vika bakelsen. Skär en rektangel som är dubbelt så lång som fisken, lägg en fiskbit på vänster sida och täck den med resterande bakverk. Tryck sedan på sidorna så att de håller ihop ordentligt.

Recept-ID: 1144

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Om filéerna har skinn, ta bort detta och eventuella ben. Skär sedan fisken i 4 lika stora bitar. Blanda följande i en skål: honung, olivolja, citronsaft och Kikkoman sojasås, tillsätt fisken och rör om. Låt stå i kylen i 60 minuter.

 

Dela smördegen i 4 rektanglar. Lägg en bit fisk i mitten av varje (det är bra att torka den försiktigt innan så att det inte blir för mycket marinad). Lägg smördegen över fisken och tryck ihop sidorna. Pensla med en vispad äggula. Grädda i ugn uppvärmd till 180°C i ca. 30-35 minuter (tills degen är gyllenbrun). Låt svalna i 5-10 min.

 

 

Förbered under tiden salladen – skär körsbärstomaterna i 2-3 bitar. Finhacka löken och basilikabladen. Lägg körsbärstomater i en skål, droppa över citronsaft, tillsätt lök, basilika, citronolivolja och Kikkoman sojasås.

Servera den bakade fisken till salladen.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.