Fiskwellington med körsbärstomatsallad
En läcker kombination av delikat regnbåge med krispig smördeg. Samt sallad på färska körsbärstomater med inslag av citron och färska örter som fulländar rätten.
Förberedelse
Steg 1
Om filéerna har skinn, ta bort detta och eventuella ben. Skär sedan fisken i 4 lika stora bitar. Blanda följande i en skål: honung, olivolja, citronsaft och Kikkoman sojasås, tillsätt fisken och rör om. Låt stå i kylen i 60 minuter.
Steg 2
Dela smördegen i 4 rektanglar. Lägg en bit fisk i mitten av varje (det är bra att torka den försiktigt innan så att det inte blir för mycket marinad). Lägg smördegen över fisken och tryck ihop sidorna. Pensla med en vispad äggula. Grädda i ugn uppvärmd till 180°C i ca. 30-35 minuter (tills degen är gyllenbrun). Låt svalna i 5-10 min.
Steg 3
Förbered under tiden salladen – skär körsbärstomaterna i 2-3 bitar. Finhacka löken och basilikabladen. Lägg körsbärstomater i en skål, droppa över citronsaft, tillsätt lök, basilika, citronolivolja och Kikkoman sojasås.
Steg 4
Servera den bakade fisken till salladen.
Tips:
Om du inte har citronolivolja, tillsätt 1 msk vanlig olivolja och 2 msk citronjuice.
Hur slår man in i smördeg så att det ser ut precis som på bilden?
1. Skär rektanglar från smördegen (bredden ska vara tre gånger bredare än fiskens bredd, och längden ska vara fiskens längd plus 1-2 cm bakverk upptill och längst ned).
2. Lägg fisken i mitten av rektangeln. Gör snitt på sidorna av bakverket (vinkelrätt mot fiskens placering) och vik dem växelvis.
Naturligtvis kan du använda en annan enklare metod för att vika bakelsen. Skär en rektangel som är dubbelt så lång som fisken, lägg en fiskbit på vänster sida och täck den med resterande bakverk. Tryck sedan på sidorna så att de håller ihop ordentligt.
Recept-ID: 1144
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer