Enkla fisktacos med krispiga grönsaker

5 1 Betyg
Total tid 70 Min.
7 Min. Tid för förberedelse
3 Min. Tillagningstid
60 Min. Tid för marinering

En ny fräsch variant av tacos! Den här sorten med lätt kryddad fisk, yoghurtsås med senap och säsongens krispiga grönsaker kommer att glädja alla.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
benfria tilapiafiléer (eller annan vit fisk)
3 tsk
olivolja
 ½ tsk
honung
1 nypa
vitlöksgranulat
6 
tacoskal/minitortillas
 ½ 
rödlök (40 g)
140 g
körsbärstomater
1 
avokado
100 g
rädisor
1 
liten gurka
120 g
tjock naturell yoghurt eller grekisk yoghurt
2 tsk
dijonsenap
1 tsk
engelsk senap
Några myntablad
Näringsinnehåll (per portion): 2547 kJ  /  608 kcal
19,1 g Fett
31,6 g Protein
74,8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Blanda Kikkoman sojasås, 1 tsk olivolja, honung och Kikkoman Kimchi chilisås i en skål, tillsätt fiskbitar, strö över vitlöksgranulat, rör om. Ställ in i kylen i minst 60 minuter.

 

Steg 2

Hacka löken fint. Skär körsbärstomater i mindre bitar. Skär rädisorna och gurkan i tunna skivor. Skär avokadon i skivor.

 

Steg 3

Blanda naturell yoghurt med senap.

 

Steg 4

Hetta upp resterande olivolja i en panna och stek fisken på båda sidor. Efter stekning, låt svalna något och flaga med en gaffel till mindre bitar.

Steg 5

Fyll varje taco med avokado, rädisor, gurka, fisk, körsbärstomater och lök. Dekorera med sås och myntablad.

 

Tips:

Om du gillar kryddigare smaker, tillsätt 1 tsk Kikkoman Kimchi chilisås till marinaden istället för ½ tsk.

 

Recept-ID: 1148

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Blanda Kikkoman sojasås, 1 tsk olivolja, honung och Kikkoman Kimchi chilisås i en skål, tillsätt fiskbitar, strö över vitlöksgranulat, rör om. Ställ in i kylen i minst 60 minuter.

 

Hacka löken fint. Skär körsbärstomater i mindre bitar. Skär rädisorna och gurkan i tunna skivor. Skär avokadon i skivor.

 

Blanda naturell yoghurt med senap.

 

Hetta upp resterande olivolja i en panna och stek fisken på båda sidor. Efter stekning, låt svalna något och flaga med en gaffel till mindre bitar.

Fyll varje taco med avokado, rädisor, gurka, fisk, körsbärstomater och lök. Dekorera med sås och myntablad.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.