Enkel morotssoppa med koriander, burrata och mandel

Total tid 30 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Ett utsökt, krämigt morots- och koriandersopprecept som är klart på bara 30 minuter. Burrata- och mandeltoppingen ger en touch av lyx, vilket gör den idealisk som förrätt till en middagsbjudning. Lämplig för vegetarianer

Ingredienser

2 Portioner
400 g
morot
30 g
smör
1 
vitlöksklyfta
 ½ tsk
korianderfrön
 ½ tsk
chiliflingor
600 ml
grönsaksbuljong

Till servering

100 g
burrata
2 msk
mandelspån
Färsk persilja
1 tsk
olivolja
Nymalen peppar
Näringsinnehåll (per portion): 1895 kJ  /  453 kcal
37,4 g Fett
13,3 g Protein
16,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Fräs de skivade morötterna i en kastrull med smör och hackad vitlök och kryddor. Efter 5 minuter, häll över fonden, smaksätt med Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce och koka i 20 minuter.

Steg 2

Mixa soppan tills den är slät och strö över färsk persilja.

Steg 3

Rosta mandeln i en torr stekpanna.

Steg 4

Servera soppan med burrata, strö över mandel, peppar och persilja och ringla över olivolja

Recept-ID: 1039

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Fräs de skivade morötterna i en kastrull med smör och hackad vitlök och kryddor. Efter 5 minuter, häll över fonden, smaksätt med Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce och koka i 20 minuter.

Mixa soppan tills den är slät och strö över färsk persilja.

Rosta mandeln i en torr stekpanna.

Servera soppan med burrata, strö över mandel, peppar och persilja och ringla över olivolja

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.