Champinjon- och tomatsås
Champinjon- och tomatsås

Champinjon- och tomatsås

5 5 Betyg
Total tid 30 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Sås är alltid gott. Den här speciellt! Dess rökiga touch och pulver av Karl-Johansvamp passar perfekt till höstens rätter.

Ingredienser

4 Portioner
1 
lök
1 
vitlöksklyfta
2 msk
rapsolja
2 
lagerblad
1 g
svartpepparkorn, hela
100 g
tomatjuice
1 tsk
tomatpuré
1 tsk
Karl-Johansvamppulver
1 g
rökt salt
1 tsk
socker
1 tsk
stärkelse
Näringsinnehåll (per portion):309 kJ / 74 kcal
5 gFett
1,9 gProtein
5 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skala löken och hacka den grovt, värm sedan upp oljan i en kastrull tills den är gyllenbrun. Krossa vitlöken, tillsätt den till löken, lagerbladen och paprikan och fräs sedan.

Steg 2

Tillsätt tomatpurén och fräs i några minuter. Häll i tomatjuice och Kikkoman sojasås. Krydda med socker, rökt salt och Karl-Johansvamppulver och låt sjuda försiktigt i ca. 15 minuter. Sila sedan såsen fint.

Steg 3

Blanda stärkelsen med lite vatten och låt den silade såsen koka upp igen. Häll i den lösta stärkelsen under konstant omrörning och låt sjuda i cirka en minut. Såsen är nu klar.

Recept-ID: 1073

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Skala löken och hacka den grovt, värm sedan upp oljan i en kastrull tills den är gyllenbrun. Krossa vitlöken, tillsätt den till löken, lagerbladen och paprikan och fräs sedan.

Tillsätt tomatpurén och fräs i några minuter. Häll i tomatjuice och Kikkoman sojasås. Krydda med socker, rökt salt och Karl-Johansvamppulver och låt sjuda försiktigt i ca. 15 minuter. Sila sedan såsen fint.

Blanda stärkelsen med lite vatten och låt den silade såsen koka upp igen. Häll i den lösta stärkelsen under konstant omrörning och låt sjuda i cirka en minut. Såsen är nu klar.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.