

Champinjon- och tomatsås
Sås är alltid gott. Den här speciellt! Dess rökiga touch och pulver av Karl-Johansvamp passar perfekt till höstens rätter.
Förberedelse
Steg 1
Skala löken och hacka den grovt, värm sedan upp oljan i en kastrull tills den är gyllenbrun. Krossa vitlöken, tillsätt den till löken, lagerbladen och paprikan och fräs sedan.
Steg 2
Tillsätt tomatpurén och fräs i några minuter. Häll i tomatjuice och Kikkoman sojasås. Krydda med socker, rökt salt och Karl-Johansvamppulver och låt sjuda försiktigt i ca. 15 minuter. Sila sedan såsen fint.
Steg 3
Blanda stärkelsen med lite vatten och låt den silade såsen koka upp igen. Häll i den lösta stärkelsen under konstant omrörning och låt sjuda i cirka en minut. Såsen är nu klar.
Recept-ID: 1073
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer