Auberginedipp med vitlök och sojasås
Förberedelse
Steg 1
Sätt ugnen på 220 °C över- och undervärme (200 °C varmluft). Skölj och halvera vitlöken. Skölj auberginen, skär bort ändarna, och halvera på längden. Lägg aubergine- och vitlökshalvorna med snittytan uppåt på en bakplåt med bakplåtspapper, skär flera skåror diagonalt, pensla tunt med 1 msk olja och rosta i ugnen i 30–40 minuter. Ta ut vitlöken och auberginen och låt svalna.
Steg 2
Tryck ut fruktköttet ur vitlöksskalet. Ta ut fruktköttet ur auberginen med en sked, puréa tillsammans med vitlöken, resten av oljan, sojasåsen, limesaften och persiljan, smaka av med peppar och chiliflingor och servera.
Tips
Auberginedippen passar mycket bra till exempelvis:
färskt baguette, olika ostsorter och salta mandlar
Recept-ID: 328
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer