Sushitårta
Sushitårta

Sushitårta

5 7 Betyg
Total tid 30 Min.
30 Min. Tid för förberedelse

till 1 rund kakform, 16 cm Ø

    Ingredienser

    1 Portioner
    200 g
    kokt sushiris
    2 
    kokta halverade räkor
    1 msk
    forellrom
    1 tsk
    stenbitsrom
    1 handfull
    rucolagroddar (eller kryddkrasse)
    3 
    sockerärtor
     ½ 
    avokado
    1 
    snackgurka
    1 
    rädisa
    1 
    gul dadeltomat
    100 g
    rökt lax
    2 msk
    majonnäs
    wasabipasta efter tycke

    Till omelettstrimlorna

    1 
    färskt ägg
    1 msk
    mjölk
    1 tsk
    potatismjöl
    2 nypa
    strösocker
    1 nypa
    salt
    1 tsk
    vegetabilisk olja

    Till de kokta shiitakesvamparna

    5 
    shiitakesvampar
    1 msk
    lönnsirap (eller honung)
     ½ tsk
    strösocker
    100 ml
    vatten

    Till serveringen

    Näringsinnehåll (per portion):1.394 kJ / 332 kcal
    18,9 gFett
    13,6 gProtein
    26,3 gKolhydrater

    Förberedelse

    Steg 1

    Omelettstrimlor: Blanda alla ingredienserna utom oljan väl i en skål. Hetta upp en panna och pensla ut oljan. Häll ned äggsmeten, fördela tunt (som med en crêpe) och stek båda sidorna. Låt omeletten svalna och skär den i smala strimlor (ca 2 mm).

    Steg 2

    Kokta shiitakesvampar: Skär bort foten från shiitakesvamparna. Koka upp lönnsirap, sojasås, socker, 100 ml vatten och svamparna i en liten stekpanna. Sätt ned värmen och låt koka så länge tills nästan igen vätska finns kvar. Låt de kokta shiitakesvamparna svalna och skär dem i tunna skivor (ca 2 mm).

    Steg 3

    Grönsakerna: Skölj sockerärtorna och skär bort ändarna, förväll sockerärtorna och låt svalna. Klappa sockerärterna torra och skär dem på snedden i ca 1 cm breda bitar. Skär avokadofruktköttet i ca 2 mm tunna skivor. Skölj och tunnskiva gurkan med en grönsaksskalare och rulla ihop till spetsiga rosor. Skölj och tunnskiva rädisan. Skölj och fyrdela tomaten.

    Steg 4

    Laxblommor: Skär den rökta laxen i ca 3–4 cm långa och ca 2 cm breda strimlor. Lägg kanterna på varandra lite överlapp och forma till 3–4 blad. Rulla ihop utifrån och in. Ställ upp laxrullarna och öppna ovansidan med en finger till en blomma (5 styck). 

    Steg 5

    Gör tårtan färdig genom att först klä bakformen med plastfolie och fördela 1/3 av sushiriset på botten. Fördela avokadoskivorna jämnt ovanpå och fördela 1/3 till av sushiriset. Lägg shiitakeskivorna ovanpå, fördela resten av sushiriset, täck med plastfolien och tryck till lätt. 

    Steg 6

    Före serveringen: Dra bort plastfolien, lägg en tallrik ovanpå och stjälp upp sushitårtan. Fördela omelettstrimlorna på sushitårtan, arrangera de rökta laxblommorna jämnt ovanpå och garnera vackert med resten av ingredienserna. 

    Steg 7

    Rör ihop majonnäsen med wasabipastan. Dekorera sushitårtan med wasabimajonnäsen på 4 ställen och strö över rucolagroddarna.

    Steg 8

    Servera sushitårtan med sojasås och njut. 

    Recept-ID: 41

    Recept som PDF

    ladda ner PDF

    Tack för din återkoppling!

    Berätta vad du tycker

    Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

    Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

    Omelettstrimlor: Blanda alla ingredienserna utom oljan väl i en skål. Hetta upp en panna och pensla ut oljan. Häll ned äggsmeten, fördela tunt (som med en crêpe) och stek båda sidorna. Låt omeletten svalna och skär den i smala strimlor (ca 2 mm).

    Kokta shiitakesvampar: Skär bort foten från shiitakesvamparna. Koka upp lönnsirap, sojasås, socker, 100 ml vatten och svamparna i en liten stekpanna. Sätt ned värmen och låt koka så länge tills nästan igen vätska finns kvar. Låt de kokta shiitakesvamparna svalna och skär dem i tunna skivor (ca 2 mm).

    Grönsakerna: Skölj sockerärtorna och skär bort ändarna, förväll sockerärtorna och låt svalna. Klappa sockerärterna torra och skär dem på snedden i ca 1 cm breda bitar. Skär avokadofruktköttet i ca 2 mm tunna skivor. Skölj och tunnskiva gurkan med en grönsaksskalare och rulla ihop till spetsiga rosor. Skölj och tunnskiva rädisan. Skölj och fyrdela tomaten.

    Laxblommor: Skär den rökta laxen i ca 3–4 cm långa och ca 2 cm breda strimlor. Lägg kanterna på varandra lite överlapp och forma till 3–4 blad. Rulla ihop utifrån och in. Ställ upp laxrullarna och öppna ovansidan med en finger till en blomma (5 styck). 

    Gör tårtan färdig genom att först klä bakformen med plastfolie och fördela 1/3 av sushiriset på botten. Fördela avokadoskivorna jämnt ovanpå och fördela 1/3 till av sushiriset. Lägg shiitakeskivorna ovanpå, fördela resten av sushiriset, täck med plastfolien och tryck till lätt. 

    Före serveringen: Dra bort plastfolien, lägg en tallrik ovanpå och stjälp upp sushitårtan. Fördela omelettstrimlorna på sushitårtan, arrangera de rökta laxblommorna jämnt ovanpå och garnera vackert med resten av ingredienserna. 

    Rör ihop majonnäsen med wasabipastan. Dekorera sushitårtan med wasabimajonnäsen på 4 ställen och strö över rucolagroddarna.

    Servera sushitårtan med sojasås och njut. 

    Berätta vad du tycker

    Tack för din återkoppling!

    Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

    01
    02
    03
    04
    05
    06
    07
    08

    Missa aldrig något!

    Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

    Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

    Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.