Pankogratinerad potatisgratäng med lök och grädde
Pankogratinerad potatisgratäng med lök och grädde

Pankogratinerad potatisgratäng med lök och grädde

5 3 Betyg
Total tid 50 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
800 g
potatis
1 
vitlöksklyfta
200 g
grädde (alternativt: öka mängden havredryck till 400 ml)
200 ml
havredryck (eller vanlig mjölk)
1 
burk majs (= 425 ml)
125 g
riven ost
4 
gula lökar
2 msk
olivolja
100 g
sockerärtor
80 g
smör
40 g
solrosfrön
muskotnöt, malen
nymalen peppar
paprikapulver, delikatess
cayennepeppar
Näringsinnehåll (per portion):3.561 kJ / 851 kcal
54,4 gFett
23,2 gProtein
61,6 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skala, skölj och tunnskiva eller tunnhyvla potatisen.

Steg 2

Skala och finhacka vitlöken, koka upp med grädde, havredryck och sojasås. Låt majsen rinna av och lägg den tillsammans med potatisskivorna i gräddblandningen, låt koka upp och koka färdigt i ca 2–3 minuter. Tillsätt och låt osten smälta, smaksätt med muskot, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.

Steg 3

Skala, skiva och stek löken gyllenbrun i het olja. Tillsätt Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung, låt koka upp en kort stund och smaka av med peppar.

Steg 4

Sätt ugnen på 180 °C över- och undervärme (160 °C varmluft). Skölj och ansa sockerärterna. Varva lök och sockerärtor med potatisen i en gratängform.

Steg 5

Fördela smöret i klickar på gratängen, strö över pankoströbröd och solrosfrön, ungsbaka i ca 30 minuter och servera.

Recept-ID: 838

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Skala, skölj och tunnskiva eller tunnhyvla potatisen.

Skala och finhacka vitlöken, koka upp med grädde, havredryck och sojasås. Låt majsen rinna av och lägg den tillsammans med potatisskivorna i gräddblandningen, låt koka upp och koka färdigt i ca 2–3 minuter. Tillsätt och låt osten smälta, smaksätt med muskot, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.

Skala, skiva och stek löken gyllenbrun i het olja. Tillsätt Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung, låt koka upp en kort stund och smaka av med peppar.

Sätt ugnen på 180 °C över- och undervärme (160 °C varmluft). Skölj och ansa sockerärterna. Varva lök och sockerärtor med potatisen i en gratängform.

Fördela smöret i klickar på gratängen, strö över pankoströbröd och solrosfrön, ungsbaka i ca 30 minuter och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.