Krispig choklad-cheesecake
Krispig choklad-cheesecake

Krispig choklad-cheesecake

4 2 Betyg
Total tid 1 tim. 40 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
1 tim. 35 Min. Tillagningstid

Ingredienser

12 Portioner

Till tårtbottnen:

120 g
smör
80 g
strösocker
60 g
malen mandel

Till fyllningen:

60 g
mjölkchoklad
2 
paket vaniljpuddingpulver
200 g
strösocker
60 g
rumsvarmt smör
2 
ägg
1 kg
fettsnål kesella (eller färskost)
200 ml
mandeldryck (eller vanlig mjölk)

Till toppingen:

15 g
malen mandel
Näringsinnehåll (per portion):1.701 kJ / 406 kcal
19,8 gFett
14,1 gProtein
41,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme (160 °C varmluft) och klä en bakform med löstagbar botten (Ø 28–30 cm) med bakplåtspapper. Värm smöret tills det smälter. Blanda pankoströbrödet med sockret, det flytande smöret och mandeln, fördela och tryck till massan ordentligt på bakformens botten och grädda i den förvärmda ugnen i 20 minuter.

Steg 2

Fyllningen: Grovhacka chokladen och låt den smälta i varmt vattenbad.

Steg 3

Rör ihop vaniljpuddingpulver, socker och smör. Tillsätt och vispa äggen, kesellan, mandeldrycken och söt sojasås (alternativt sojasås + socker) till en slät kräm och ställ undan 100 g. Fördela den ljusa krämen på den förgräddade botten.

Steg 4

Rör ihop chokladen med den undanställda krämen, fördela den med en matsked i klickar på den ljusa krämen och marmorera försiktigt. 

Steg 5

Topping: Blanda mandeln och pankoströbrödet, strö över kakan och fortsätt grädda i ca 50 minuter.

Steg 6

Låt kakan först svalna i ca 2 timmar i sin form på ett bakgaller, ta sedan bort kanten från bakformen och låt kakan svalna helt. Skär choklad-cheesecaken i bitar och servera.

Recept-ID: 840

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme (160 °C varmluft) och klä en bakform med löstagbar botten (Ø 28–30 cm) med bakplåtspapper. Värm smöret tills det smälter. Blanda pankoströbrödet med sockret, det flytande smöret och mandeln, fördela och tryck till massan ordentligt på bakformens botten och grädda i den förvärmda ugnen i 20 minuter.

Fyllningen: Grovhacka chokladen och låt den smälta i varmt vattenbad.

Rör ihop vaniljpuddingpulver, socker och smör. Tillsätt och vispa äggen, kesellan, mandeldrycken och söt sojasås (alternativt sojasås + socker) till en slät kräm och ställ undan 100 g. Fördela den ljusa krämen på den förgräddade botten.

Rör ihop chokladen med den undanställda krämen, fördela den med en matsked i klickar på den ljusa krämen och marmorera försiktigt. 

Topping: Blanda mandeln och pankoströbrödet, strö över kakan och fortsätt grädda i ca 50 minuter.

Låt kakan först svalna i ca 2 timmar i sin form på ett bakgaller, ta sedan bort kanten från bakformen och låt kakan svalna helt. Skär choklad-cheesecaken i bitar och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Upptäck mer

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.