Edamole med sojasås
Edamole med sojasås

Edamole med sojasås

4,5 2 Betyg
Total tid 25 Min.
25 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
2 
avokador
saft av 1 limefrukt
2 
vitlöksklyftor
250 g
skalade djupfrysta edamamebönor, upptinade
olivolja efter behov
1 
liten gul lök
2 
tomater
2 ½ 
stjälkar färsk koriander
 ½ tsk
cayennepeppar
nymalen peppar
Näringsinnehåll (per portion):1.183 kJ / 282 kcal
21,9 gFett
11,1 gProtein
11,6 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Halvera avokadorna, ta ur kärnorna och fruktköttet och droppa genast över lite limesaft så att det inte blir brunt. Skala vitlöken, puréa tillsammans med edamamebönorna, sojasåsen och resten av limesaften och tillsätt lite olivolja efter behov.

Steg 2

Skala löken. Skölj tomaterna, ta bort blomfästet och skär tomaterna och löken i små tärningar. Skölj och klappa koriandern torr och finhacka bladen. Tillsätt löken, tomaterna och koriandern till edamamepurén, smaka av med cayennepeppar och peppar och ställ kallt i minst en timme före serveringen.

Steg 3

Garnera edamolen efter tycke med färsk koriander och edamame och servera.

Tips

Edamole passar mycket bra till exempelvis: nytillagade havets frukter (t.ex. räkor, minioktopus, bläckfiskringar, sallad på havets frukter) och rostat pitabröd.

Recept-ID: 18

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Halvera avokadorna, ta ur kärnorna och fruktköttet och droppa genast över lite limesaft så att det inte blir brunt. Skala vitlöken, puréa tillsammans med edamamebönorna, sojasåsen och resten av limesaften och tillsätt lite olivolja efter behov.

Skala löken. Skölj tomaterna, ta bort blomfästet och skär tomaterna och löken i små tärningar. Skölj och klappa koriandern torr och finhacka bladen. Tillsätt löken, tomaterna och koriandern till edamamepurén, smaka av med cayennepeppar och peppar och ställ kallt i minst en timme före serveringen.

Garnera edamolen efter tycke med färsk koriander och edamame och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.