Wokade haricots verts

Total tid 15 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
5 Min. Tillagningstid

Wokade haricots verts med vitlök och ingefära i Kikkoman sojasås, dessutom Kikkoman Teriyakisås med Rostad Vitlök.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
haricots verts
100 g
pak choi
500 ml
vatten
1 tsk
salt
1 
schalottenlök lök
1 st
bit ingefära (ca 1,5 cm)
3 ½ 
vitlöksklyftor
2 ½ msk
olja
1 tsk
rostade jordnötter
1 msk
salladslök (hackad)
Näringsinnehåll (per portion): 1277 kJ  /  305 kcal
18,3 g Fett
6,2 g Protein
34,0 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

200 g haricots verts – 100 g pak choi – 500 ml vatten – 1 tsk salt

Tvätta och skölj haricots verts. Koka upp vattnet, tillsätt salt och laga haricorts vertsen  al dente. Lägg demi en sil och skölj med kallt vatten. Skär pak choi i 4 bitar.

Steg 2

1  schalottenlök lök – 1 st bit ingefära (ca 1,5 cm) – 3 ½  vitlöksklyftor – 2 ½ msk olja

Finhacka schalottenlök, ingefära och vitlök. Häll oljan i en panna och fräs grönsakerna i ca 1 minut. Tillsätt haricots verts och fräs i 3-4 minuter. Tillsätt pak choi.

Steg 3

1 ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök1 tsk rostade jordnötter – 1 msk salladslök (hackad)

Smaksätt med Kikkoman sojasås och Kikkoman teriyakisås med rostad vitlök. Tillsätt de rostade jordnötterna och blanda väl. Lägg den färdiga rätten på ett fat och garnera med hackad salladslök.

Recept-ID: 1216

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

200 g haricots verts – 100 g pak choi – 500 ml vatten – 1 tsk salt

Tvätta och skölj haricots verts. Koka upp vattnet, tillsätt salt och laga haricorts vertsen  al dente. Lägg demi en sil och skölj med kallt vatten. Skär pak choi i 4 bitar.

1  schalottenlök lök – 1 st bit ingefära (ca 1,5 cm) – 3 ½  vitlöksklyftor – 2 ½ msk olja

Finhacka schalottenlök, ingefära och vitlök. Häll oljan i en panna och fräs grönsakerna i ca 1 minut. Tillsätt haricots verts och fräs i 3-4 minuter. Tillsätt pak choi.

1 ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök1 tsk rostade jordnötter – 1 msk salladslök (hackad)

Smaksätt med Kikkoman sojasås och Kikkoman teriyakisås med rostad vitlök. Tillsätt de rostade jordnötterna och blanda väl. Lägg den färdiga rätten på ett fat och garnera med hackad salladslök.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.