Varm sallad med rostade grönsaker och valnötter
Denna nyttiga rotfruktssallad är perfekt för höst- och vintersäsongen. Kombinationen av varma grönsaker, karamelliserade valnötter, sval ädelost och sallad är en riktig smaksensation!
Förberedelse
Steg 1
8 morötter – 4 palsternackor – 4 salladslökar – ½ vitlökshuvud – 2 msk olivolja – 4 msk Kikkoman Teriyaki marinad – 2 msk färsk timjan – 1 kvist rosmarin
Värm ugnen till 190 grader. Skär morötter, palsternackor och salladslök på längden och skala vitlöken. Blanda allt med olivolja och Teriyaki Marinad. Lägg på en ugnsplåt, strö över hackade örter och grädda i 20 minuter. Låt svalna något.
Steg 2
70 g valnötter – 2 msk honung – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 nypa peppar
Torrrosta valnötterna i en stekpanna under tiden. Blanda honung med sojasås och peppar, och häll det över valnötterna. Rör om då och då tills det är karamelliserat.
Steg 3
1 huvud romansallad – 70 g ädelost
Lägg romansallatsblad i en skål och lägg de rostade grönsakerna och valnötterna ovanpå. Strö över hackad ost och servera.
Till salladen kan du även använda flerfärgade morötter, rödbeta eller svartrot och rosta dem tillsammans med de andra grönsakerna.
Recept-ID: 1151
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer