Varm sallad med rostade grönsaker och valnötter

Total tid 35 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Denna nyttiga rotfruktssallad är perfekt för höst- och vintersäsongen. Kombinationen av varma grönsaker, karamelliserade valnötter, sval ädelost och sallad är en riktig smaksensation!

Ingredienser

2 Portioner
8 
morötter
4 
palsternackor
4 
salladslökar
 ½ 
vitlökshuvud
2 msk
olivolja
2 msk
färsk timjan
1 
kvist rosmarin
70 g
valnötter
2 msk
honung
2 nypa
peppar
1 
huvud romansallad
70 g
ädelost
Näringsinnehåll (per portion): 3558 kJ  /  850 kcal
46 g Fett
27 g Protein
63 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

8  morötter – 4  palsternackor – 4  salladslökar –  ½  vitlökshuvud – 2 msk olivolja – 4 msk Kikkoman Teriyaki marinad2 msk färsk timjan – 1  kvist rosmarin

Värm ugnen till 190 grader. Skär morötter, palsternackor och salladslök på längden och skala vitlöken. Blanda allt med olivolja och Teriyaki Marinad. Lägg på en ugnsplåt, strö över hackade örter och grädda i 20 minuter. Låt svalna något.

Steg 2

70 g valnötter – 2 msk honung – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 nypa peppar

Torrrosta  valnötterna i en stekpanna under tiden. Blanda honung med sojasås och peppar, och häll det över valnötterna. Rör om då och då tills det är karamelliserat.

Steg 3

1  huvud romansallad – 70 g ädelost

Lägg romansallatsblad i en skål och lägg de rostade grönsakerna och valnötterna ovanpå. Strö över hackad ost och servera.

Till salladen kan du även använda flerfärgade morötter, rödbeta eller svartrot och rosta dem tillsammans med de andra grönsakerna.

Recept-ID: 1151

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

8  morötter – 4  palsternackor – 4  salladslökar –  ½  vitlökshuvud – 2 msk olivolja – 4 msk Kikkoman Teriyaki marinad2 msk färsk timjan – 1  kvist rosmarin

Värm ugnen till 190 grader. Skär morötter, palsternackor och salladslök på längden och skala vitlöken. Blanda allt med olivolja och Teriyaki Marinad. Lägg på en ugnsplåt, strö över hackade örter och grädda i 20 minuter. Låt svalna något.

70 g valnötter – 2 msk honung – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 nypa peppar

Torrrosta  valnötterna i en stekpanna under tiden. Blanda honung med sojasås och peppar, och häll det över valnötterna. Rör om då och då tills det är karamelliserat.

1  huvud romansallad – 70 g ädelost

Lägg romansallatsblad i en skål och lägg de rostade grönsakerna och valnötterna ovanpå. Strö över hackad ost och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.