Tofu-nudelsoppa
Tofu-nudelsoppa

Tofu-nudelsoppa

3,7 3 Betyg
Total tid 1 tim.
30 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
150 g
shiitakesvamp
1 ½ liter
grönsaksbuljong, vegansk
20 g
orkade kombualger
3 msk
risvinäger
250 g
sidentofu
1 msk
majsmjöl
3 
vitlöksklyftor
2 
nävar färska spenatblad
2 msk
sesamolja
200 g
ramennudlar
75 g
sojabönsgroddar
Näringsinnehåll (per portion):1.699 kJ / 406 kcal
13 gFett
21,3 gProtein
45,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Rensa svampen, koka upp buljongen, tillsätt svampen och låt småkoka under lock i ca 15 minuter. Låt dra i ca 30 minuter i rumstemperatur. Ta bort svampen och kombun, ställ undan svampen.

Steg 2

Tärna tofun och vänd i mjölet. Skala och pressa vitlöken, skölj spenaten väl och slunga den torr. Hetta upp oljan i en panna, bryn tofun guldbrun runtom och ta upp den ur pannan. Stek vitlöken och spenaten i stekskyn i 2–3 minuter, vänd ned teriyakisåsen.

Steg 3

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sojabönsgroddarna väl. Fördela nudlarna, svampen, tofun, spenaten och groddarna i skålar, koka upp buljongen igen, häll i skålarna och servera tofu-nudelsoppan.

Tips

Grönsakerna kan varieras allt efter tycke och säsong.

Recept-ID: 158

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Rensa svampen, koka upp buljongen, tillsätt svampen och låt småkoka under lock i ca 15 minuter. Låt dra i ca 30 minuter i rumstemperatur. Ta bort svampen och kombun, ställ undan svampen.

Tärna tofun och vänd i mjölet. Skala och pressa vitlöken, skölj spenaten väl och slunga den torr. Hetta upp oljan i en panna, bryn tofun guldbrun runtom och ta upp den ur pannan. Stek vitlöken och spenaten i stekskyn i 2–3 minuter, vänd ned teriyakisåsen.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sojabönsgroddarna väl. Fördela nudlarna, svampen, tofun, spenaten och groddarna i skålar, koka upp buljongen igen, häll i skålarna och servera tofu-nudelsoppan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.