Tofu-grönsakskroketter
Förberedelse
Steg 1
Pressa ut överflödig vätska ur tofun genom att lägga något tungt ovanpå. Finstrimla morötterna och de gröna bönorna i fina 3 cm långa strimlor och blanchera. Skär bort stjälkarna från shittakesvamparna och finstrimla hattarna.
Steg 2
Mosa tofun fint till en jämn massa. Tillsätt och vänd ned väl saltet, strösockret, ägget och potatismjölet. Forma små bullar, tryck dem platta och stek i 170 °C. Vänd flera gånger och stek dem guldbruna på båda sidorna. Låt rinna av på kökspapper. Servera varma med Kikkoman Less salt sojasås med 43 % lägre salthalt och lagom stark senap.
Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.
Recept-ID: 307
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer