Tofu-grönsakskroketter

Ingredienser

4 Portioner
400 g
tofu
30 g
morötter
2 st
shiitakesvampar
5 st
gröna bönor
1 tsk
salt
1 tsk
strösocker
1 
ägg
1 ½ msk
potatismjöl
senap

Förberedelse

Steg 1

Pressa ut överflödig vätska ur tofun genom att lägga något tungt ovanpå. Finstrimla morötterna och de gröna bönorna i fina 3 cm långa strimlor och blanchera. Skär bort stjälkarna från shittakesvamparna och finstrimla hattarna.

Steg 2

Mosa tofun fint till en jämn massa. Tillsätt och vänd ned väl saltet, strösockret, ägget och potatismjölet. Forma små bullar, tryck dem platta och stek i 170 °C. Vänd flera gånger och stek dem guldbruna på båda sidorna. Låt rinna av på kökspapper. Servera varma med Kikkoman Less salt sojasås med 43 % lägre salthalt och lagom stark senap.

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Recept-ID: 307

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Pressa ut överflödig vätska ur tofun genom att lägga något tungt ovanpå. Finstrimla morötterna och de gröna bönorna i fina 3 cm långa strimlor och blanchera. Skär bort stjälkarna från shittakesvamparna och finstrimla hattarna.

Mosa tofun fint till en jämn massa. Tillsätt och vänd ned väl saltet, strösockret, ägget och potatismjölet. Forma små bullar, tryck dem platta och stek i 170 °C. Vänd flera gånger och stek dem guldbruna på båda sidorna. Låt rinna av på kökspapper. Servera varma med Kikkoman Less salt sojasås med 43 % lägre salthalt och lagom stark senap.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.