Teriyaki-marinerade tofuspett
Tofuspett marinerade i teriyakisås med sesamolja som har en orientalisk karaktär. Jordnötssmör tillför en krämig konsistens och Kikkoman Kimchi chilisås ger spetten en kryddig touch. Serverade med jordnötssmörsmajonäs får de en härlig kombination av smaker; sött, kryddigt och krämigt.
Förberedelse
Steg 1
400 g fast tofu – 1 msk jordnötssmör – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja – 1 msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi – 80 ml Kikkoman Teriyaki marinad – 50 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – 1 msk GoChuJang chilipasta – 1 tsk färsk riven ingefära – 1 tsk farinsocker – ½ knippe salladslök eller tjocka strån gräslök
Skär tofun i två kuber. Mixa jordnötssmör, Kikkoman sesamolja, Kikkoman Kimchi chilisås, Kikkoman teriyakimarinad, Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil, GoChuJang pasta, ingefära och socker i en skål. Hacka salladslöken och addera hälften till marinaden. Lägg till tofun och mixa ordentligt. Kyl i åtminstone 2 timmar.
Steg 2
4 msk majonnäs – 2 msk jordnötssmör – 1 msk limejuice – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 chili (frivilligt)
Mixa majonnäsen, jordnötssmöret, limejuicen, Kikkoman sojasås och den hackade chilin (frivilligt).
Steg 3
2 msk rostade sesamfrön
Trä på den marinerade tofun på BBQ-spett. Grilla på båda sidor på en het grill tills tofun är brun och lätt krispig.
Servera strödd med rostade sesamfrön, den kvarstående salladslöken och jordnötsmajonnäsen.
Recept-ID: 1236
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer