Teriyaki-marinerade tofuspett

Total tid 150 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid
120 Min. Tid för marinering

Tofuspett marinerade i teriyakisås med sesamolja som har en orientalisk karaktär. Jordnötssmör tillför en krämig konsistens och Kikkoman Kimchi chilisås ger spetten en kryddig touch. Serverade med jordnötssmörsmajonäs får de en härlig kombination av smaker; sött, kryddigt och krämigt.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
fast tofu
1 msk
jordnötssmör
1 msk
GoChuJang chilipasta
1 tsk
färsk riven ingefära
1 tsk
farinsocker
 ½ knippe
salladslök eller tjocka strån gräslök

Sås:

4 msk
majonnäs
2 msk
jordnötssmör
1 msk
limejuice
1 
chili (frivilligt)

Till servering:

2 msk
rostade sesamfrön
Näringsinnehåll (per portion): 2884 kJ  /  690 kcal
47 g Fett
39 g Protein
27 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

400 g fast tofu – 1 msk jordnötssmör – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja1 msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi80 ml Kikkoman Teriyaki marinad50 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil1 msk GoChuJang chilipasta – 1 tsk färsk riven ingefära – 1 tsk farinsocker –  ½ knippe salladslök eller tjocka strån gräslök

Skär tofun i två kuber. Mixa jordnötssmör, Kikkoman sesamolja, Kikkoman Kimchi chilisås, Kikkoman teriyakimarinad, Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil, GoChuJang pasta, ingefära och socker i en skål. Hacka salladslöken och addera hälften till marinaden. Lägg till tofun och mixa ordentligt. Kyl i åtminstone 2 timmar.

Steg 2

4 msk majonnäs – 2 msk jordnötssmör – 1 msk limejuice – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1  chili (frivilligt)

Mixa majonnäsen, jordnötssmöret, limejuicen, Kikkoman sojasås och den hackade chilin (frivilligt).

Steg 3

2 msk rostade sesamfrön

Trä på den marinerade tofun på BBQ-spett. Grilla på båda sidor på en het grill tills tofun är brun och lätt krispig.

Servera strödd med rostade sesamfrön, den kvarstående salladslöken och jordnötsmajonnäsen.

Recept-ID: 1236

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

400 g fast tofu – 1 msk jordnötssmör – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja1 msk Kikkoman Kryddis Chilisås för Kimchi80 ml Kikkoman Teriyaki marinad50 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil1 msk GoChuJang chilipasta – 1 tsk färsk riven ingefära – 1 tsk farinsocker –  ½ knippe salladslök eller tjocka strån gräslök

Skär tofun i två kuber. Mixa jordnötssmör, Kikkoman sesamolja, Kikkoman Kimchi chilisås, Kikkoman teriyakimarinad, Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil, GoChuJang pasta, ingefära och socker i en skål. Hacka salladslöken och addera hälften till marinaden. Lägg till tofun och mixa ordentligt. Kyl i åtminstone 2 timmar.

4 msk majonnäs – 2 msk jordnötssmör – 1 msk limejuice – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1  chili (frivilligt)

Mixa majonnäsen, jordnötssmöret, limejuicen, Kikkoman sojasås och den hackade chilin (frivilligt).

2 msk rostade sesamfrön

Trä på den marinerade tofun på BBQ-spett. Grilla på båda sidor på en het grill tills tofun är brun och lätt krispig.

Servera strödd med rostade sesamfrön, den kvarstående salladslöken och jordnötsmajonnäsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.