Tahini-majonnäsdipp med fyllda gurkbåtar
Tahini-majonnäsdipp med fyllda gurkbåtar

Tahini-majonnäsdipp med fyllda gurkbåtar

4,6 15 Betyg
Total tid 15 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
5 Min. Tillagningstid

Sätt segel med dessa läckra godsaker! Gurkbåtar fyllda med ost, sparris och rökt lax erbjuder en lätt, uppfriskande smak, medans tahini-majonnäs ger det hela en perfekt nötaktig stil.

Ingredienser

2 Portioner

Tahini-majonnäs dipp:

3 msk
majonnäs
1 msk
tahini
1 msk
citronsaft
1 tsk
citronskal
1 tsk
Tabascosås
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
svarta sesamfrön
1 msk
hackade jordnötter

Gurkabåtar:

2 
långa gurkor
140 g
färskost
1 msk
hackad persilja
1 msk
hackad gräslök
1 msk
citronskal
 ½ tsk
svartpeppar
 ½ knippe
sparris
1 tsk
olivolja
50 g
skivad rökt lax
1 tsk
dill
Näringsinnehåll (per portion):2.585 kJ / 648 kcal
58,3 gFett
18 gProtein
11,2 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

3 msk majonnäs – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk tahini – 1 msk citronsaft – 1 tsk citronskal – 1 tsk Tabascosås – 1 tsk torkad timjan – 1 tsk svarta sesamfrön – 1 msk hackade jordnötter

Blanda alla dippingredienserna noggrant och ställ åt sidan i kylen.

Steg 2

2  långa gurkor – 140 g färskost – 1 msk hackad persilja – 1 msk hackad gräslök – 1 msk citronskal –  ½ tsk svartpeppar

Skär gurkorna i halvor på längden och gröp ur fröna med en sked. Blanda färskosten med örter, citronskal och svartpeppar. Fyll gurkhalvorna med blandningen.

Steg 3

 ½ knippe sparris – 1 tsk olivolja – 50 g skivad rökt lax – 1 tsk dill

Skär sparrisen i mindre bitar och stek i olivolja. Lägg på hälften av de fyllda gurkorna. På den andra halvan, arrangera bitarna av rökt lax och tillsätt dillen. Servera med tahini-majonnäsdippen.

Recept-ID: 1253

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

3 msk majonnäs – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk tahini – 1 msk citronsaft – 1 tsk citronskal – 1 tsk Tabascosås – 1 tsk torkad timjan – 1 tsk svarta sesamfrön – 1 msk hackade jordnötter

Blanda alla dippingredienserna noggrant och ställ åt sidan i kylen.

2 långa gurkor – 140 g färskost – 1 msk hackad persilja – 1 msk hackad gräslök – 1 msk citronskal – ½ tsk svartpeppar

Skär gurkorna i halvor på längden och gröp ur fröna med en sked. Blanda färskosten med örter, citronskal och svartpeppar. Fyll gurkhalvorna med blandningen.

½ knippe sparris – 1 tsk olivolja – 50 g skivad rökt lax – 1 tsk dill

Skär sparrisen i mindre bitar och stek i olivolja. Lägg på hälften av de fyllda gurkorna. På den andra halvan, arrangera bitarna av rökt lax och tillsätt dillen. Servera med tahini-majonnäsdippen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.