

Söt chutney på honung och päron
Total tid
2 tim.
2 tim. Tid för förberedelse
Näringsinnehåll (per portion):352 kJ / 84 kcal
0,2 gFett
1 gProtein
20,1 gKolhydrater
Förberedelse
Steg 1
Tärna päronen i större tärningar och melonen i mindre tärningar. Finhacka löken. Lägg allt i en gryta och tillsätt sockret, vinägern och Kikkoman sojasås. Blanda och låt småkoka på låg värme tills löken är mjuk (30–60 minuter), tillsätt lite vatten om så behövs.
Steg 2
Fyll den heta chutneyn i rena, torra konserveringsglas, förslut med lock och ställ in i den förvärmda ugnen. Sterilisera i ca 30 minuter i 120 °C. Låt svalna över natten. Vänd inte glasburken upp och ned.
Steg 3
Servera som sött tilltugg till ost, stekt eller grillat kött och som färdigt bredbart smörgåspålägg.
Recept-ID: 469
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer