

Sockermajsduo: teriyaki & sojasmörskolvar
Njut av sommarens smak med dessa saftiga majskolvar marinerade i teriyaki- och sojasmörsåser. Med läckra pålägg som färsk koriander, krispig saltad mandel, eldig chilipeppar eller aromatiska sesamfrön är de perfekta för mellanmål på språng.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1

4 förkokta majskolvar – 1 pressade vitlöksklyftor – 1 cm finhackad ingefära – 2 msk Kikkoman Teriyaki marinad – 1 tsk lönnsirap – ½ tsk rökt paprikapulver – 1 pressad vitlöksklyfta – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ½ tsk citronjuice – 20 g smält smör
Dela majskolvarna på längden. Till teriyakimarinaden, blanda vitlöken med ingefäran, Kikkoman Teriyaki Marinad, lönnsirap och paprikapulver. Blanda de återstående ingredienserna till sojasås och smörmarinad.
Steg 2

Värm ugnen till 200 °C. Fördela majskolvarna på en bakplåtspappersklädd plåt, täck ena halvan med teriyakimarinad och den andra halvan med sojasås och smörmarinad. Grädda i 10-15 minuter.
Steg 3

1 röd chilipeppar i ringar – 20 g hackad saltad mandel – 1 msk nyhackad koriander – 1 msk majonnäs – 1 tsk rostade sesamfrön – ½ hackat nori-ark – 1 msk färsk hackad persilja
Strö chili, mandel och koriander över de avsvalnade teriyaki-majskolvarna. Garnera de avsvalnade sojasås- och smörkolvarna med majonnäs och strö sedan över resten av ingredienserna. Packa in majskolvarna för att ta med.
Recept-ID: 1286
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer