Sockermajsduo: teriyaki & sojasmörskolvar
Sockermajsduo: teriyaki & sojasmörskolvar

Sockermajsduo: teriyaki & sojasmörskolvar

5 2 Betyg
Total tid 40 Min.
25 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Njut av sommarens smak med dessa saftiga majskolvar marinerade i teriyaki- och sojasmörsåser. Med läckra pålägg som färsk koriander, krispig saltad mandel, eldig chilipeppar eller aromatiska sesamfrön är de perfekta för mellanmål på språng.

Ingredienser

4 Portioner
4 
förkokta majskolvar
2 
pressade vitlöksklyftor
1 cm
finhackad ingefära
1 tsk
lönnsirap
 ½ tsk
rökt paprikapulver
 ½ tsk
citronjuice
20 g
smält smör
1 
röd chilipeppar i ringar
20 g
hackad saltad mandel
1 msk
nyhackad koriander
1 msk
majonnäs
1 tsk
rostade sesamfrön
 ½ 
hackat nori-ark
1 msk
färsk hackad persilja
Näringsinnehåll (per portion):1.666 kJ / 396 kcal
14 gFett
66,8 gProtein
54 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

4  förkokta majskolvar – 1  pressade vitlöksklyftor – 1 cm finhackad ingefära – 2 msk Kikkoman Teriyaki marinad1 tsk lönnsirap –  ½ tsk rökt paprikapulver – 1  pressad vitlöksklyfta – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ tsk citronjuice – 20 g smält smör

Dela majskolvarna på längden. Till teriyakimarinaden, blanda vitlöken med ingefäran, Kikkoman Teriyaki Marinad, lönnsirap och paprikapulver. Blanda de återstående ingredienserna till sojasås och smörmarinad.

Steg 2

Värm ugnen till 200 °C. Fördela majskolvarna på en bakplåtspappersklädd plåt, täck ena halvan med teriyakimarinad och den andra halvan med sojasås och smörmarinad. Grädda i 10-15 minuter.

Steg 3

1  röd chilipeppar i ringar – 20 g hackad saltad mandel – 1 msk nyhackad koriander – 1 msk majonnäs – 1 tsk rostade sesamfrön –  ½  hackat nori-ark – 1 msk färsk hackad persilja

Strö chili, mandel och koriander över de avsvalnade teriyaki-majskolvarna. Garnera de avsvalnade sojasås- och smörkolvarna med majonnäs och strö sedan över resten av ingredienserna. Packa in majskolvarna för att ta med.

Recept-ID: 1286

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

4 förkokta majskolvar – 1 pressade vitlöksklyftor – 1 cm finhackad ingefära – 2 msk Kikkoman Teriyaki marinad1 tsk lönnsirap – ½ tsk rökt paprikapulver – 1 pressad vitlöksklyfta – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ tsk citronjuice – 20 g smält smör

Dela majskolvarna på längden. Till teriyakimarinaden, blanda vitlöken med ingefäran, Kikkoman Teriyaki Marinad, lönnsirap och paprikapulver. Blanda de återstående ingredienserna till sojasås och smörmarinad.

Värm ugnen till 200 °C. Fördela majskolvarna på en bakplåtspappersklädd plåt, täck ena halvan med teriyakimarinad och den andra halvan med sojasås och smörmarinad. Grädda i 10-15 minuter.

1 röd chilipeppar i ringar – 20 g hackad saltad mandel – 1 msk nyhackad koriander – 1 msk majonnäs – 1 tsk rostade sesamfrön – ½ hackat nori-ark – 1 msk färsk hackad persilja

Strö chili, mandel och koriander över de avsvalnade teriyaki-majskolvarna. Garnera de avsvalnade sojasås- och smörkolvarna med majonnäs och strö sedan över resten av ingredienserna. Packa in majskolvarna för att ta med.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.