Rustik rabarberpaj
Rustik rabarberpaj

Rustik rabarberpaj

2,5 2 Betyg
Total tid 45 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

Unna dig själv hembakat när det är som bäst - denna karamelliserade rabarberpaj, perfekt ihop med vaniljglass och en hint av sojakaramell.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
mjöl
 ½ tsk
bakpulver
1 
äggula
190 g
socker
140 g
smör
500 g
rabarber
80 ml
vatten
1 msk
citronsaft
1 
vaniljstång
3 
kulor vaniljglass
Näringsinnehåll (per portion):6.263 kJ / 1.497 kcal
72,5 gFett
18,5 gProtein
180,5 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

200 g mjöl –  ½ tsk bakpulver – 1  äggula – 40 g socker – 140 g smör – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Blanda alla bakverkets ingredienser (mjöl, bakpulver, äggula, socker, smör och Kikkoman sojasås med mindre salt). Forma degen till en boll, linda in i plastfolie och ställ i kylen i 30 minuter.

Steg 2

500 g rabarber – 150 g socker – 80 ml vatten – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 msk citronsaft – 1  vaniljstång

Tvätta och torka rabarbern och skär i ca 6 cm långa bitar.
Häll sockret, vattnet och Kikkoman sojasås med mindre salt i en kastrull. Värm tills sockret lösts upp – snurra pannan försiktigt istället för att röra om.
Skär upp vaniljstången på längden och tillsätt sirapen med rabarber och citronsaft). Koka i ca 5 minuter. Ta bort rabarberbitarna från pannan och låt svalna.

Steg 3

3  kulor vaniljglass

Kavla ut degen. Placera rabarbern i mitten och vik över bakelsens kanter. Grädda i förvärmd ugn på 200 °C i ca 30-35 minuter.
Servera pajen med vaniljglass och resterande sojakolasås från pannan.

Tips:

Den här pajen smakar gott med rabarber, men jordgubbar eller plommon är också läckra alternativ.
 
Sugen på blandad frukt? Välj jordgubbs-rabarbermix- det blir riktigt gott. 

Recept-ID: 1294

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

200 g mjöl – ½ tsk bakpulver – 1 äggula – 40 g socker – 140 g smör – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Blanda alla bakverkets ingredienser (mjöl, bakpulver, äggula, socker, smör och Kikkoman sojasås med mindre salt). Forma degen till en boll, linda in i plastfolie och ställ i kylen i 30 minuter.

500 g rabarber – 150 g socker – 80 ml vatten – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 msk citronsaft – 1 vaniljstång

Tvätta och torka rabarbern och skär i ca 6 cm långa bitar.
Häll sockret, vattnet och Kikkoman sojasås med mindre salt i en kastrull. Värm tills sockret lösts upp – snurra pannan försiktigt istället för att röra om.
Skär upp vaniljstången på längden och tillsätt sirapen med rabarber och citronsaft). Koka i ca 5 minuter. Ta bort rabarberbitarna från pannan och låt svalna.

3 kulor vaniljglass

Kavla ut degen. Placera rabarbern i mitten och vik över bakelsens kanter. Grädda i förvärmd ugn på 200 °C i ca 30-35 minuter.
Servera pajen med vaniljglass och resterande sojakolasås från pannan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.