

Rustik rabarberpaj
Unna dig själv hembakat när det är som bäst - denna karamelliserade rabarberpaj, perfekt ihop med vaniljglass och en hint av sojakaramell.
Förberedelse
Steg 1

200 g mjöl – ½ tsk bakpulver – 1 äggula – 40 g socker – 140 g smör – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås
Blanda alla bakverkets ingredienser (mjöl, bakpulver, äggula, socker, smör och Kikkoman sojasås med mindre salt). Forma degen till en boll, linda in i plastfolie och ställ i kylen i 30 minuter.
Steg 2

500 g rabarber – 150 g socker – 80 ml vatten – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 msk citronsaft – 1 vaniljstång
Tvätta och torka rabarbern och skär i ca 6 cm långa bitar.
Häll sockret, vattnet och Kikkoman sojasås med mindre salt i en kastrull. Värm tills sockret lösts upp – snurra pannan försiktigt istället för att röra om.
Skär upp vaniljstången på längden och tillsätt sirapen med rabarber och citronsaft). Koka i ca 5 minuter. Ta bort rabarberbitarna från pannan och låt svalna.
Steg 3

3 kulor vaniljglass
Kavla ut degen. Placera rabarbern i mitten och vik över bakelsens kanter. Grädda i förvärmd ugn på 200 °C i ca 30-35 minuter.
Servera pajen med vaniljglass och resterande sojakolasås från pannan.
Tips:
Den här pajen smakar gott med rabarber, men jordgubbar eller plommon är också läckra alternativ.
Sugen på blandad frukt? Välj jordgubbs-rabarbermix- det blir riktigt gott.
Recept-ID: 1294
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer