Pumpacheesecake med tranbär, kola och hasselnötter
Fluffig pumpacheesecake med en bas av fullkornskakor som passar perfekt med kola. Dess delikata salta ton uppnås genom att tillsätta en magisk ingrediens, som är sojasås. Krispiga hasselnötter ger en intensivare smak och en spännande konsistens.
Förberedelse
Steg 1
150 g fullkornskakor – 30 g smält smör – 1 tsk rivet apelsinskal
Värm ugnen till 180 grader. Blanda de krossade kakorna med smält smör och rivet apelsinskal. Tryck ut blandningen i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter och ställ sedan åt sidan för att svalna.
Steg 2
100 g vit choklad – 40 g smör – 700 g slät keso – 3 ägg – 150 g pumpapuré
Smält chokladen och smöret tillsammans i en dubbelkokare eller bain-marie (vattenbad). Ställ den åt sidan för att svalna. Blanda keso med ägg och pumpapuré.
Steg 3
2 msk torkade tranbär
Tillsätt den smälta chokladen med smör och torkade tranbär till keson. Blanda ingredienserna noggrant och häll blandningen på den förgräddade kakbottnen. Grädda i 1 timme på 180 grader. Låt svalna i ugnen med ugnsluckan lite på glänt.
Steg 4
100 g strösocker – 1 msk smör – 200 g vispgrädde – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Fördela sockret jämnt på en slät, non-stick panna. Värm den på medelvärme tills den smälter (rör inte om). Tillsätt smöret och blanda det kraftigt med en silikonvisp. Häll gradvis i grädden och sojasåsen under konstant omrörning. Koka i 2-3 minuter tills det tjocknar.
Steg 5
100 g hasselnötter
Häll kolan över den avsvalnade cheesecaken och dekorera med hasselnötter.
Formen bör ha en diameter på ca 18-20 cm.
Recept-ID: 1166
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer