Pumpacheesecake med tranbär, kola och hasselnötter

Total tid 90 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
70 Min. Tillagningstid

Fluffig pumpacheesecake med en bas av fullkornskakor som passar perfekt med kola. Dess delikata salta ton uppnås genom att tillsätta en magisk ingrediens, som är sojasås. Krispiga hasselnötter ger en intensivare smak och en spännande konsistens.

Ingredienser

8 Portioner

Bas

150 g
fullkornskakor
30 g
smält smör
1 tsk
rivet apelsinskal

Cheesecake fyllning

100 g
vit choklad
40 g
smör
700 g
slät keso
3 
ägg
150 g
pumpapuré
2 msk
torkade tranbär

Kola

100 g
strösocker
1 msk
smör
200 g
vispgrädde

Dessutom

100 g
hasselnötter
Näringsinnehåll (per portion): 2775 kJ  /  663 kcal
49 g Fett
15 g Protein
38 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g fullkornskakor – 30 g smält smör – 1 tsk rivet apelsinskal

Värm ugnen till 180 grader. Blanda de krossade kakorna med smält smör och rivet apelsinskal. Tryck ut blandningen i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter och ställ sedan åt sidan för att svalna.

Steg 2

100 g vit choklad – 40 g smör – 700 g slät keso – 3  ägg – 150 g pumpapuré

Smält chokladen och smöret tillsammans i en dubbelkokare eller bain-marie (vattenbad). Ställ den åt sidan för att svalna. Blanda keso med ägg och pumpapuré.

Steg 3

2 msk torkade tranbär

Tillsätt den smälta chokladen med smör och torkade tranbär till keson. Blanda ingredienserna noggrant och häll blandningen på den förgräddade kakbottnen. Grädda i 1 timme på 180 grader. Låt svalna i ugnen med ugnsluckan lite på glänt.

Steg 4

100 g strösocker – 1 msk smör – 200 g vispgrädde – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Fördela sockret jämnt på en slät, non-stick panna. Värm den på medelvärme tills den smälter (rör inte om). Tillsätt smöret och blanda det kraftigt med en silikonvisp. Häll gradvis i grädden och sojasåsen under konstant omrörning. Koka i 2-3 minuter tills det tjocknar.

Steg 5

100 g hasselnötter

Häll kolan över den avsvalnade cheesecaken och dekorera med hasselnötter.

Formen bör ha en diameter på ca 18-20 cm.

Recept-ID: 1166

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

150 g fullkornskakor – 30 g smält smör – 1 tsk rivet apelsinskal

Värm ugnen till 180 grader. Blanda de krossade kakorna med smält smör och rivet apelsinskal. Tryck ut blandningen i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter och ställ sedan åt sidan för att svalna.

100 g vit choklad – 40 g smör – 700 g slät keso – 3  ägg – 150 g pumpapuré

Smält chokladen och smöret tillsammans i en dubbelkokare eller bain-marie (vattenbad). Ställ den åt sidan för att svalna. Blanda keso med ägg och pumpapuré.

2 msk torkade tranbär

Tillsätt den smälta chokladen med smör och torkade tranbär till keson. Blanda ingredienserna noggrant och häll blandningen på den förgräddade kakbottnen. Grädda i 1 timme på 180 grader. Låt svalna i ugnen med ugnsluckan lite på glänt.

100 g strösocker – 1 msk smör – 200 g vispgrädde – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Fördela sockret jämnt på en slät, non-stick panna. Värm den på medelvärme tills den smälter (rör inte om). Tillsätt smöret och blanda det kraftigt med en silikonvisp. Häll gradvis i grädden och sojasåsen under konstant omrörning. Koka i 2-3 minuter tills det tjocknar.

100 g hasselnötter

Häll kolan över den avsvalnade cheesecaken och dekorera med hasselnötter.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.