Onigirazu med jordgubbsmascarpone
Njut av en söt upplevelse med denna förtjusande jordgubbsmascarpone onigirazu, packad med ris, en krispig pistagefyllning och inslagen i en sjögräswrap. Lika roligt att äta som att tillaga.
Förberedelse
Steg 1
120 g sushiris – 30 g florsocker – 20 ml risvinäger – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Krydda med resten av ingredienserna och blanda väl. Ställ åt sidan för att svalna i 30 minuter.
Steg 2
80 g jordgubbar – 120 g mascarpone – 30 g pistagenötter – 1 tsk svarta sesamfrön
Finhacka jordgubbarna och blanda med mascarpone, hackade pistagenötter och svarta sesamfrön.
Steg 3
2 nori-ark – Några jordgubbar
Lägg riset på ett nori-ark och toppa sedan med jordgubbsgrädden från steg 2. Täck med det andra noriarket med ris från steg 1. Skär den färdiga delen i 4 bitar (2 per person).
Lägg de förberedda portionerna på en tallrik och dekorera med jordgubbarna.
Tips:
Du kan använda mango istället för jordgubbar.
Recept-ID: 1372
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer