Onigirazu med jordgubbsmascarpone
Onigirazu med jordgubbsmascarpone

Onigirazu med jordgubbsmascarpone

Total tid80 Min.
40 Min.Tillagningstid
10 Min.Tid för förberedelse
30 Min.Tid för kylning

Njut av en söt upplevelse med denna förtjusande jordgubbsmascarpone onigirazu, packad med ris, en krispig pistagefyllning och inslagen i en sjögräswrap. Lika roligt att äta som att tillaga.

Ingredienser

2 Portioner

Ris:

120 g
sushiris
30 g
florsocker
20 ml
risvinäger

Grädde:

80 g
jordgubbar
120 g
mascarpone
30 g
pistagenötter
1 tsk
svarta sesamfrön
2 
nori-ark

Garnering:

Några jordgubbar
Näringsinnehåll (per portion):2784 kJ / 665 kcal
32,5 gFett
12,6 gProtein
79,2 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

120 g sushiris – 30 g florsocker – 20 ml risvinäger – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Krydda med resten av ingredienserna och blanda väl. Ställ åt sidan för att svalna i 30 minuter.

Steg 2

80 g jordgubbar – 120 g mascarpone – 30 g pistagenötter – 1 tsk svarta sesamfrön

Finhacka jordgubbarna och blanda med mascarpone, hackade pistagenötter och svarta sesamfrön.

Steg 3

2  nori-ark – Några jordgubbar

Lägg riset på ett nori-ark och toppa sedan med jordgubbsgrädden från steg 2. Täck med det andra noriarket med ris från steg 1. Skär den färdiga delen i 4 bitar (2 per person).
Lägg de förberedda portionerna på en tallrik och dekorera med jordgubbarna.

 

Tips:

Du kan använda mango istället för jordgubbar.

Recept-ID: 1372

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

120 g sushiris – 30 g florsocker – 20 ml risvinäger – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Krydda med resten av ingredienserna och blanda väl. Ställ åt sidan för att svalna i 30 minuter.

80 g jordgubbar – 120 g mascarpone – 30 g pistagenötter – 1 tsk svarta sesamfrön

Finhacka jordgubbarna och blanda med mascarpone, hackade pistagenötter och svarta sesamfrön.

2 nori-ark – Några jordgubbar

Lägg riset på ett nori-ark och toppa sedan med jordgubbsgrädden från steg 2. Täck med det andra noriarket med ris från steg 1. Skär den färdiga delen i 4 bitar (2 per person).
Lägg de förberedda portionerna på en tallrik och dekorera med jordgubbarna.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.