Onigirazu med jordgubbsmascarpone
Onigirazu med jordgubbsmascarpone

Onigirazu med jordgubbsmascarpone

5 1 Betyg
Total tid 1 tim. 20 Min.
40 Min. Tillagningstid
10 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tid för kylning

Njut av en söt upplevelse med denna förtjusande jordgubbsmascarpone onigirazu, packad med ris, en krispig pistagefyllning och inslagen i en sjögräswrap. Lika roligt att äta som att tillaga.

Ingredienser

2 Portioner

Ris:

120 g
sushiris
30 g
florsocker
20 ml
risvinäger

Grädde:

80 g
jordgubbar
120 g
mascarpone
30 g
pistagenötter
1 tsk
svarta sesamfrön
2 
nori-ark

Garnering:

Några jordgubbar
Näringsinnehåll (per portion):2.784 kJ / 665 kcal
32,5 gFett
12,6 gProtein
79,2 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

120 g sushiris – 30 g florsocker – 20 ml risvinäger – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Krydda med resten av ingredienserna och blanda väl. Ställ åt sidan för att svalna i 30 minuter.

Steg 2

80 g jordgubbar – 120 g mascarpone – 30 g pistagenötter – 1 tsk svarta sesamfrön

Finhacka jordgubbarna och blanda med mascarpone, hackade pistagenötter och svarta sesamfrön.

Steg 3

2  nori-ark – Några jordgubbar

Lägg riset på ett nori-ark och toppa sedan med jordgubbsgrädden från steg 2. Täck med det andra noriarket med ris från steg 1. Skär den färdiga delen i 4 bitar (2 per person).
Lägg de förberedda portionerna på en tallrik och dekorera med jordgubbarna.

 

Tips:

Du kan använda mango istället för jordgubbar.

Recept-ID: 1372

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

120 g sushiris – 30 g florsocker – 20 ml risvinäger – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Krydda med resten av ingredienserna och blanda väl. Ställ åt sidan för att svalna i 30 minuter.

80 g jordgubbar – 120 g mascarpone – 30 g pistagenötter – 1 tsk svarta sesamfrön

Finhacka jordgubbarna och blanda med mascarpone, hackade pistagenötter och svarta sesamfrön.

2 nori-ark – Några jordgubbar

Lägg riset på ett nori-ark och toppa sedan med jordgubbsgrädden från steg 2. Täck med det andra noriarket med ris från steg 1. Skär den färdiga delen i 4 bitar (2 per person).
Lägg de förberedda portionerna på en tallrik och dekorera med jordgubbarna.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.