Muffins med pistagekräm
Att lägga till Kikkoman naturligt bryggd sojasås till vaniljmuffins tar deras smak till en ny nivå. När du dessutom tillsätter läcker grädde och pistagenötter till mixen skapas en extraordinär dessert.
Förberedelse
Steg 1
300 g vetemjöl – 1 ½ tsk bakpulver – ½ tsk bikarbonat – 150 g socker – 2 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 125 ml olja – 200 ml mjölk – 1 msk vaniljextrakt
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och socker i en skål. Blanda ägg, soja, olja, mjölk och vaniljextrakt i en annan skål. Häll ihop de våta ingredienserna med de torra och blanda väl.
Steg 2
Häll smeten i muffinsformar och sätt in dem i en ugn förvärmd till 180 grader i 20 minuter. Låt dem svalna.
Steg 3
50 g vit choklad – 125 ml vispgrädde
I en kastrull, häll i grädden och tillsätt den hackade chokladen. Värm upp och rör om tills chokladen smält. Låt det svalna.
Steg 4
200 g pistagekräm – 50 g mascarpone
I en mixerskål, lägg pistagekräm, mascarpone och den kylda chokladkrämen. Vispa tills du har en fluffig blandning.
Steg 5
1 msk hackade pistagenötter
Dekorera muffinsen med pistagekrämen och strö över rostade pistagenötter.
Recept-ID: 1163
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer