Muffins med pistagekräm
Muffins med pistagekräm

Muffins med pistagekräm

4 2 Betyg
Total tid40 Min.
20 Min.Tid för förberedelse
20 Min.Tillagningstid

Att lägga till Kikkoman naturligt bryggd sojasås till vaniljmuffins tar deras smak till en ny nivå. När du dessutom tillsätter läcker grädde och pistagenötter till mixen skapas en extraordinär dessert.

Ingredienser

8 Portioner

Muffins:

300 g
vetemjöl
1 ½ tsk
bakpulver
 ½ tsk
bikarbonat
150 g
socker
2 
ägg
125 ml
olja
200 ml
mjölk
1 msk
vaniljextrakt

Pistagekräm:

200 g
pistagekräm
50 g
vit choklad
125 ml
vispgrädde
50 g
mascarpone

Dessutom:

1 msk
hackade pistagenötter
Näringsinnehåll (per portion):1184 kJ / 283 kcal
20,2 gFett
5,4 gProtein
36,5 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

300 g vetemjöl – 1 ½ tsk bakpulver –  ½ tsk bikarbonat – 150 g socker – 2  ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås125 ml olja – 200 ml mjölk – 1 msk vaniljextrakt

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och socker i en skål. Blanda ägg, soja, olja, mjölk och vaniljextrakt i en annan skål. Häll ihop de våta ingredienserna med de torra och blanda väl.

Steg 2

Häll smeten i muffinsformar och sätt in dem i en ugn förvärmd till 180 grader i 20 minuter. Låt dem svalna.

Steg 3

50 g vit choklad – 125 ml vispgrädde

I en kastrull, häll i grädden och tillsätt den hackade chokladen. Värm upp och rör om tills chokladen smält. Låt det svalna.

Steg 4

200 g pistagekräm – 50 g mascarpone

I en mixerskål, lägg pistagekräm, mascarpone och den kylda chokladkrämen. Vispa tills du har en fluffig blandning.

Steg 5

1 msk hackade pistagenötter

Dekorera muffinsen med pistagekrämen och strö över rostade pistagenötter.

Recept-ID: 1163

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

300 g vetemjöl – 1 ½ tsk bakpulver – ½ tsk bikarbonat – 150 g socker – 2 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås125 ml olja – 200 ml mjölk – 1 msk vaniljextrakt

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och socker i en skål. Blanda ägg, soja, olja, mjölk och vaniljextrakt i en annan skål. Häll ihop de våta ingredienserna med de torra och blanda väl.

Häll smeten i muffinsformar och sätt in dem i en ugn förvärmd till 180 grader i 20 minuter. Låt dem svalna.

50 g vit choklad – 125 ml vispgrädde

I en kastrull, häll i grädden och tillsätt den hackade chokladen. Värm upp och rör om tills chokladen smält. Låt det svalna.

200 g pistagekräm – 50 g mascarpone

I en mixerskål, lägg pistagekräm, mascarpone och den kylda chokladkrämen. Vispa tills du har en fluffig blandning.

1 msk hackade pistagenötter

Dekorera muffinsen med pistagekrämen och strö över rostade pistagenötter.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.