Lammkebab marinerad i sojasås med inspiration från Mellanöstern
Låt dina smaklökar resa till Mellanöstern med denna lammkebab marinerad i sojasås, kummin och koriander. Vitlök adderar fyllighet medan olivoljan gör köttet så mört att det blir perfektion. En rätt som blandar tradition med en modern twist.
Ingredienser
Sås:
Förberedelse
Steg 1
1 liten rödlök – 4 vitlöksklyftor – ½ knippe persilja – 2 kvistar färsk mint – 400 g lammfärs – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ½ tsk mald koriander – ½ tsk mald kummin – 2 msk olivolja – 1 msk citronjuice – 1 tsk rivet citronskal – 1 nypa färsk mald peppar
Pressa vitlöken, finhacka lök, mint och persiljan, addera till köttet. Tillsätt Kikkoman sojasås, koriander, kummin, olivolja, citronjuice, rivet citronskal, och nymalen peppar. Mixa allting noggrant.
Steg 2
Forma köttet till små kotlettformade biffar som kan friteras eller träs på spett. Kyl i åtminstone 30 minuter.
Steg 3
½ knippe färsk koriander – ½ knippe färsk persilja – 1 msk citronjuice – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 120 ml Grekisk yoghurt – 1 nypa peppar
Dags att röra ihop såsen. Finhacka koriandern och persiljan, eller purea med citronjuicen. Addera Kikkoman sojasås och yoghurt, mixa ihop. Smaka av med peppar.
Steg 4
Ta ut köttet från kylen och tillaga på en het grill i 3-5 minuter på båda sidor. Servera med såsen.
Tips:
Smakar fantastiskt med körsbärstomater.
Kan serveras på en grillad tortilla.
Recept-ID: 1231
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer