Lammkebab marinerad i sojasås med inspiration från Mellanöstern

Total tid 60 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid
30 Min. Tid för marinering

Låt dina smaklökar resa till Mellanöstern med denna lammkebab marinerad i sojasås, kummin och koriander. Vitlök adderar fyllighet medan olivoljan gör köttet så mört att det blir perfektion. En rätt som blandar tradition med en modern twist.

Ingredienser

2 Portioner
1 
liten rödlök
4 
vitlöksklyftor
 ½ knippe
persilja
2 
kvistar färsk mint
400 g
lammfärs
 ½ tsk
mald koriander
 ½ tsk
mald kummin
2 msk
olivolja
1 msk
citronjuice
1 tsk
rivet citronskal
1 nypa
färsk mald peppar

Sås:

 ½ knippe
färsk koriander
 ½ knippe
färsk persilja
1 msk
citronjuice
120 ml
Grekisk yoghurt
1 nypa
peppar
Näringsinnehåll (per portion): 2717 kJ  /  650 kcal
44 g Fett
48 g Protein
12 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  liten rödlök – 4  vitlöksklyftor –  ½ knippe persilja – 2  kvistar färsk mint – 400 g lammfärs – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ tsk mald koriander –  ½ tsk mald kummin – 2 msk olivolja – 1 msk citronjuice – 1 tsk rivet citronskal – 1 nypa färsk mald peppar

Pressa vitlöken, finhacka lök, mint och persiljan, addera till köttet. Tillsätt Kikkoman sojasås, koriander, kummin, olivolja, citronjuice, rivet citronskal, och nymalen peppar. Mixa allting noggrant.

Steg 2

Forma köttet till små kotlettformade biffar som kan friteras eller träs på spett. Kyl i åtminstone 30 minuter.

Steg 3

 ½ knippe färsk koriander –  ½ knippe färsk persilja – 1 msk citronjuice – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås120 ml Grekisk yoghurt – 1 nypa peppar

Dags att röra ihop såsen. Finhacka koriandern och persiljan, eller purea med citronjuicen. Addera Kikkoman sojasås och yoghurt, mixa ihop. Smaka av med peppar.

Steg 4

Ta ut köttet från kylen och tillaga på en het grill i 3-5 minuter på båda sidor. Servera med såsen.

Tips:

Smakar fantastiskt med körsbärstomater.

Kan serveras på en grillad tortilla.

Recept-ID: 1231

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1  liten rödlök – 4  vitlöksklyftor –  ½ knippe persilja – 2  kvistar färsk mint – 400 g lammfärs – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ tsk mald koriander –  ½ tsk mald kummin – 2 msk olivolja – 1 msk citronjuice – 1 tsk rivet citronskal – 1 nypa färsk mald peppar

Pressa vitlöken, finhacka lök, mint och persiljan, addera till köttet. Tillsätt Kikkoman sojasås, koriander, kummin, olivolja, citronjuice, rivet citronskal, och nymalen peppar. Mixa allting noggrant.

Forma köttet till små kotlettformade biffar som kan friteras eller träs på spett. Kyl i åtminstone 30 minuter.

 ½ knippe färsk koriander –  ½ knippe färsk persilja – 1 msk citronjuice – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås120 ml Grekisk yoghurt – 1 nypa peppar

Dags att röra ihop såsen. Finhacka koriandern och persiljan, eller purea med citronjuicen. Addera Kikkoman sojasås och yoghurt, mixa ihop. Smaka av med peppar.

Ta ut köttet från kylen och tillaga på en het grill i 3-5 minuter på båda sidor. Servera med såsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.