Kyckling marinerad i rökig whisky

Total tid 180 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
45 Min. Tillagningstid
120 Min. Tid för marinering

Fånga Highland-andan med saftig kyckling marinerad i rökig whisky, förstärkt med Kikkoman Teriyaki BBQ-sås honung för en söt och kryddig harmoni. Avrundad med färsk vitlök och rejäl senap - ett kaledoniskt kulinariskt äventyr.

Ingredienser

2 Portioner
3 
vitlöksklyftor
3 msk
bordssenap
 ½ msk
honung (eller farinsocker)
4 msk
whisky
1 nypa
peppar
400 g
kycklingklubbor

För dekoration (valfritt):

1 
kvist färsk rosmarin
1 
citron
1 
vitlök
Näringsinnehåll (per portion): 2692 kJ  /  644 kcal
41 g Fett
42 g Protein
28 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

3  vitlöksklyftor – 3 msk bordssenap – 4 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung ½ msk honung (eller farinsocker) – 4 msk whisky – 1 nypa peppar

Pressa vitlöken och tillsätt bordssenap, Kikkoman Teriyaki BBQ-sås Honung, honung (eller farinsocker), whisky och peppar. Blanda ingredienserna noggrant.

Steg 2

400 g kycklingklubbor

Pensla kycklingklubborna noggrant med den förberedda marinaden och ställ i kylen i minst 2 timmar.

Steg 3

1  kvist färsk rosmarin – 1  citron – 1  vitlök

Grädda kycklingen i ugnen (35 - 45 minuter i 180 °C) eller grilla (ca 30 minuter på ett förvärmt galler).

Du kan förfina rätten genom att garnera den med en kvist rosmarin, grillade citronklyftor och rostade vitlökshalvor.

Tips:

Den här rätten passar bra till ris, bröd eller grillad baguette.

Recept-ID: 1229

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

3  vitlöksklyftor – 3 msk bordssenap – 4 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung ½ msk honung (eller farinsocker) – 4 msk whisky – 1 nypa peppar

Pressa vitlöken och tillsätt bordssenap, Kikkoman Teriyaki BBQ-sås Honung, honung (eller farinsocker), whisky och peppar. Blanda ingredienserna noggrant.

400 g kycklingklubbor

Pensla kycklingklubborna noggrant med den förberedda marinaden och ställ i kylen i minst 2 timmar.

1  kvist färsk rosmarin – 1  citron – 1  vitlök

Grädda kycklingen i ugnen (35 - 45 minuter i 180 °C) eller grilla (ca 30 minuter på ett förvärmt galler).

Du kan förfina rätten genom att garnera den med en kvist rosmarin, grillade citronklyftor och rostade vitlökshalvor.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.