Kyckling marinerad i rökig whisky
Fånga Highland-andan med saftig kyckling marinerad i rökig whisky, förstärkt med Kikkoman Teriyaki BBQ-sås honung för en söt och kryddig harmoni. Avrundad med färsk vitlök och rejäl senap - ett kaledoniskt kulinariskt äventyr.
Förberedelse
Steg 1
3 vitlöksklyftor – 3 msk bordssenap – 4 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung – ½ msk honung (eller farinsocker) – 4 msk whisky – 1 nypa peppar
Pressa vitlöken och tillsätt bordssenap, Kikkoman Teriyaki BBQ-sås Honung, honung (eller farinsocker), whisky och peppar. Blanda ingredienserna noggrant.
Steg 2
400 g kycklingklubbor
Pensla kycklingklubborna noggrant med den förberedda marinaden och ställ i kylen i minst 2 timmar.
Steg 3
1 kvist färsk rosmarin – 1 citron – 1 vitlök
Grädda kycklingen i ugnen (35 - 45 minuter i 180 °C) eller grilla (ca 30 minuter på ett förvärmt galler).
Du kan förfina rätten genom att garnera den med en kvist rosmarin, grillade citronklyftor och rostade vitlökshalvor.
Tips:
Den här rätten passar bra till ris, bröd eller grillad baguette.
Recept-ID: 1229
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer