Hemlagad gyozadeg
Hemlagad gyozadeg

Hemlagad gyozadeg

4,4 7 Betyg
Total tid 50 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Vilotid

Mjöl, vatten, socker, salt - det är allt du behöver för att enkelt förbereda gyozadeg hemma.

Ingredienser

30 Portioner

För 30 gyozas:

200 g
vetestärkelse (från asiatiska livsmedelsbutiker)
60 g
potatisstärkelse/majsmjöl
1 nypa
salt
1 nypa
socker
190 ml
varmt vatten
1 tsk
vegetabilisk olja, plus en liten mängd för arbetsytan

Förberedelse

Steg 1

Lägg vetestärkelse, potatisstärkelse, salt och socker i en skål. Tillsätt det varma vattnet och blanda väl med en spatel. När degen har svalnat något, knåda den ordentligt med händerna. När det känns slätt, tillsätt oljan och fortsätt knåda. Forma degen till en boll, slå in den i plastfolie och låt stå i ca 30 minuter.

Steg 2

Ta bort plastfolien och forma mindre degbollar som var och en väger ca 15 g. Olja din arbetsyta lätt och lägg degbollarna på den. Platta till dem något med händerna, använd sedan en slickepott eller degskrapa för att platta till dem ytterligare.

Steg 3

Placera ca. 15 g av valfri fyllning i mitten av varje gyoza wrap. Fukta hälften av kanten på varje wrap med lite vatten med fingertoppen. Vik omslaget för att täcka fyllningen, tryck sedan ihop kanterna ordentligt för att skapa en veckad effekt.

Steg 4

Koka gyoza enligt dina önskemål – fritera för en krispig konsistens, stek i pannan för en gyllene skorpa eller ånga för en lättare touch. Om du ångar, ordna gyoza med cirka 0,5 cm mellanrum mellan varje bit och ånga på hög värme i 7-8 minuter. När tillagad, servera med dina val av dippsåser; klicka här för läckra dipptips. Njut!

Recept-ID: 1416

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Lägg vetestärkelse, potatisstärkelse, salt och socker i en skål. Tillsätt det varma vattnet och blanda väl med en spatel. När degen har svalnat något, knåda den ordentligt med händerna. När det känns slätt, tillsätt oljan och fortsätt knåda. Forma degen till en boll, slå in den i plastfolie och låt stå i ca 30 minuter.

Ta bort plastfolien och forma mindre degbollar som var och en väger ca 15 g. Olja din arbetsyta lätt och lägg degbollarna på den. Platta till dem något med händerna, använd sedan en slickepott eller degskrapa för att platta till dem ytterligare.

Placera ca. 15 g av valfri fyllning i mitten av varje gyoza wrap. Fukta hälften av kanten på varje wrap med lite vatten med fingertoppen. Vik omslaget för att täcka fyllningen, tryck sedan ihop kanterna ordentligt för att skapa en veckad effekt.

Koka gyoza enligt dina önskemål – fritera för en krispig konsistens, stek i pannan för en gyllene skorpa eller ånga för en lättare touch. Om du ångar, ordna gyoza med cirka 0,5 cm mellanrum mellan varje bit och ånga på hög värme i 7-8 minuter. När tillagad, servera med dina val av dippsåser; klicka här för läckra dipptips. Njut!

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.