

Grillade räkor och säsongens grönsaker med ponzu yuzu gelé
Förtrolla dina gäster med denna kulinariska pärla: grillade räkor och säsongsbetonade grönsaker, fräsande i olivolja och krönt med ponzu yuzu geléjuveler. En aptitretande rätt som kommer att imponera stort på dina gäster.
Förberedelse
Steg 1

50 ml vatten – 50 ml Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice – 2 tsk agar agar (eller 4 g bladgelatin)
Koka upp vattnet och Kikkoman Ponzu Yuzu i en kastrull och rör ner agar agar. När det har löst sig, häll det i en behållare och ställ i kylen i 1-3 timmar tills det stelnar.
Om du använder bladgelatin, blötlägg det i vatten i 30 minuter för att mjukna.
Steg 2

4 räkor – ½ röd paprika – ½ aubergine – ½ zucchini – 2 okra stjälkar – 2 minimajs – 40 ml olivolja – 1 tsk salt
Värm ugnen till 170 °C
Tvätta och skär paprika, aubergine och zucchini i bitar. Dela minimajsen på mitten. Skär av toppen av okran, gnid in den med salt, skölj under kallt vatten och skär på mitten. Lägg de hackade grönsakerna och räkorna på en bakplåt och blanda med olivolja och salt. Rosta i 170 °C i 15 minuter.
Steg 3

Lägg upp de grillade grönsakerna på en tallrik.
Ta ut den härdade ponzugelén ur kylen, mosa den med en gaffel och häll den över grönsakerna.
Tips:
Servera grönsakerna kylda och njut av som en sval förrätt under sköna sommarkvällar.
Använd dina favoritgrönsaker efter säsong.
Att blötlägga gelatinet i vatten i minst 30 minuter rekommenderas, eftersom ponzuvinägern hindrar härdningen.
Recept-ID: 1296
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer