Grillade räkor och säsongens grönsaker med ponzu yuzu gelé
Grillade räkor och säsongens grönsaker med ponzu yuzu gelé

Grillade räkor och säsongens grönsaker med ponzu yuzu gelé

5 2 Betyg
Total tid 2 tim. 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid
2 tim. Tid för kylning

Förtrolla dina gäster med denna kulinariska pärla: grillade räkor och säsongsbetonade grönsaker, fräsande i olivolja och krönt med ponzu yuzu geléjuveler. En aptitretande rätt som kommer att imponera  stort på dina gäster.

Ingredienser

2 Portioner

Ponzu yuzu gelé:

50 ml
vatten
2 tsk
agar agar (eller 4 g bladgelatin)
4 
Räkor

Säsongens grönsaker:

 ½ 
röd paprika
 ½ 
aubergine
 ½ 
zucchini
2 
okra stjälkar
2 
minimajs
40 ml
olivolja
1 tsk
salt

Förberedelse

Steg 1

50 ml vatten – 50 ml Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice2 tsk agar agar (eller 4 g bladgelatin)

Koka upp vattnet och Kikkoman Ponzu Yuzu i en kastrull och rör ner agar agar. När det har löst sig, häll det i en behållare och ställ i kylen i 1-3 timmar tills det stelnar.
Om du använder bladgelatin, blötlägg det i vatten i 30 minuter för att mjukna.

Steg 2

4  räkor –  ½  röd paprika –  ½  aubergine –  ½  zucchini – 2  okra stjälkar – 2  minimajs – 40 ml olivolja – 1 tsk salt

Värm ugnen till 170 °C
 
Tvätta och skär paprika, aubergine och zucchini i bitar. Dela minimajsen på mitten. Skär av toppen av okran, gnid in den med salt, skölj under kallt vatten och skär på mitten. Lägg de hackade grönsakerna och räkorna på en bakplåt och blanda med olivolja och salt. Rosta i 170 °C i 15 minuter.

Steg 3

Lägg upp de grillade grönsakerna på en tallrik.
Ta ut den härdade ponzugelén ur kylen, mosa den med en gaffel och häll den över grönsakerna.

Tips:

Servera grönsakerna kylda och njut av som en sval förrätt under sköna sommarkvällar.
 

Använd dina favoritgrönsaker efter säsong.
 
 
Att blötlägga gelatinet i vatten i minst 30 minuter rekommenderas, eftersom ponzuvinägern hindrar härdningen.

Recept-ID: 1296

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

50 ml vatten – 50 ml Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice2 tsk agar agar (eller 4 g bladgelatin)

Koka upp vattnet och Kikkoman Ponzu Yuzu i en kastrull och rör ner agar agar. När det har löst sig, häll det i en behållare och ställ i kylen i 1-3 timmar tills det stelnar.
Om du använder bladgelatin, blötlägg det i vatten i 30 minuter för att mjukna.

4 räkor – ½ röd paprika – ½ aubergine – ½ zucchini – 2 okra stjälkar – 2 minimajs – 40 ml olivolja – 1 tsk salt

Värm ugnen till 170 °C
 
Tvätta och skär paprika, aubergine och zucchini i bitar. Dela minimajsen på mitten. Skär av toppen av okran, gnid in den med salt, skölj under kallt vatten och skär på mitten. Lägg de hackade grönsakerna och räkorna på en bakplåt och blanda med olivolja och salt. Rosta i 170 °C i 15 minuter.

Lägg upp de grillade grönsakerna på en tallrik.
Ta ut den härdade ponzugelén ur kylen, mosa den med en gaffel och häll den över grönsakerna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.