Grillad grönsaks- och burrata couscous

Total tid 50 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid
10 Min. Tid för marinering

Denna näringsrika och utsökta vegetariska couscousrätt blir en underbar huvudrätt. En mängd olika rotfrukter rostas och marineras sedan i en smakrik citron-mintdressing och serveras med krämig burrata. En explosion av smaker och aromer.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
couscous
1 
gurka
1 
stor tomat
200 g
babymorot
200 g
jordärtskocka
200 g
rödbetor
100 g
kålrot
1 
rödlök
 ½ 
vitlökshuvud
6 msk
olivolja
 ½ 
citron (saften)
 ½ tsk
peppar
1 msk
honung
80 g
hackad mynta

Dessutom:

120 g
burrataost
 ½ 
granatäpple (kärnor)
 ½ knippe
persilja
Näringsinnehåll (per portion): 4061 kJ  /  917 kcal
46 g Fett
23 g Protein
100 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

100 g couscous – 1  gurka – 1  stor tomat

Häll couscousen i en stor skål och täck med kokande vatten, ca 1 cm ovanför couscousen. Täck över och låt stå i 5 minuter. Tärna gurkan och tomaten och tillsätt dem sedan i couscousen. Blanda väl.

Steg 2

200 g babymorot – 200 g jordärtskocka – 200 g rödbetor – 100 g kålrot – 1  rödlök –  ½  vitlökshuvud – 1 msk olivolja

Värm ugnen till 190 grader. Tvätta, skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem på en ugnsplåt tillsammans med ett halvt vitlökshuvud och ringla över en matsked olivolja. Grädda i cirka 30 minuter tills de är mjuka och gyllenbruna.

Steg 3

5 msk olivolja –  ½  citron (saften) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ tsk peppar – 1 msk honung – 80 g hackad mynta

Blanda ihop olivolja, citronsaft, sojasås, peppar, honung och hackad mynta i en stor skål. Mosa den rostade vitlöken med en gaffel och lägg i skålen tillsammans med resterande rostade grönsaker. Ställ åt sidan för att marinera i 10 minuter.

Steg 4

120 g burrataost –  ½  granatäpple (frön) –  ½ knippe persilja

Lägg burratan på en tallrik och toppa den med couscousen och de rostade marinerade grönsakerna. Ringla över resten av marinaden. Garnera med granatäpplekärnor och bladpersilja.

Vanligtvis marineras livsmedel före gräddning, men i det här receptet används marinaden efter tillagning. Marinaden absorberas i de rostade grönsakerna, vilket ger dem en mer uttalad smak.

Recept-ID: 1152

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

100 g couscous – 1  gurka – 1  stor tomat

Häll couscousen i en stor skål och täck med kokande vatten, ca 1 cm ovanför couscousen. Täck över och låt stå i 5 minuter. Tärna gurkan och tomaten och tillsätt dem sedan i couscousen. Blanda väl.

200 g babymorot – 200 g jordärtskocka – 200 g rödbetor – 100 g kålrot – 1  rödlök –  ½  vitlökshuvud – 1 msk olivolja

Värm ugnen till 190 grader. Tvätta, skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem på en ugnsplåt tillsammans med ett halvt vitlökshuvud och ringla över en matsked olivolja. Grädda i cirka 30 minuter tills de är mjuka och gyllenbruna.

5 msk olivolja –  ½  citron (saften) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ tsk peppar – 1 msk honung – 80 g hackad mynta

Blanda ihop olivolja, citronsaft, sojasås, peppar, honung och hackad mynta i en stor skål. Mosa den rostade vitlöken med en gaffel och lägg i skålen tillsammans med resterande rostade grönsaker. Ställ åt sidan för att marinera i 10 minuter.

120 g burrataost –  ½  granatäpple (frön) –  ½ knippe persilja

Lägg burratan på en tallrik och toppa den med couscousen och de rostade marinerade grönsakerna. Ringla över resten av marinaden. Garnera med granatäpplekärnor och bladpersilja.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.