Grillad grönsaks- och burrata couscous
Denna näringsrika och utsökta vegetariska couscousrätt blir en underbar huvudrätt. En mängd olika rotfrukter rostas och marineras sedan i en smakrik citron-mintdressing och serveras med krämig burrata. En explosion av smaker och aromer.
Förberedelse
Steg 1
100 g couscous – 1 gurka – 1 stor tomat
Häll couscousen i en stor skål och täck med kokande vatten, ca 1 cm ovanför couscousen. Täck över och låt stå i 5 minuter. Tärna gurkan och tomaten och tillsätt dem sedan i couscousen. Blanda väl.
Steg 2
200 g babymorot – 200 g jordärtskocka – 200 g rödbetor – 100 g kålrot – 1 rödlök – ½ vitlökshuvud – 1 msk olivolja
Värm ugnen till 190 grader. Tvätta, skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem på en ugnsplåt tillsammans med ett halvt vitlökshuvud och ringla över en matsked olivolja. Grädda i cirka 30 minuter tills de är mjuka och gyllenbruna.
Steg 3
5 msk olivolja – ½ citron (saften) – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ½ tsk peppar – 1 msk honung – 80 g hackad mynta
Blanda ihop olivolja, citronsaft, sojasås, peppar, honung och hackad mynta i en stor skål. Mosa den rostade vitlöken med en gaffel och lägg i skålen tillsammans med resterande rostade grönsaker. Ställ åt sidan för att marinera i 10 minuter.
Steg 4
120 g burrataost – ½ granatäpple (frön) – ½ knippe persilja
Lägg burratan på en tallrik och toppa den med couscousen och de rostade marinerade grönsakerna. Ringla över resten av marinaden. Garnera med granatäpplekärnor och bladpersilja.
Vanligtvis marineras livsmedel före gräddning, men i det här receptet används marinaden efter tillagning. Marinaden absorberas i de rostade grönsakerna, vilket ger dem en mer uttalad smak.
Recept-ID: 1152
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer