Fullkornsmüsli med frukt

Total tid 45 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

Gör dig redo att erövra din dag med den ultimata frukostboosten: hemmagjord fullkorns müsli med frukt! En söt och näringsrik blandning av äpplen, bananer och hallon bakade med smakfylld müsli gjord av havregryn, mandelmjöl och lönnsirap - en oemotståndlig kombination.

Ingredienser

2 Portioner
1 
äpple
2 
bananer
150 g
hallon
130 g
havregryn
40 g
mandelmjöl
40 ml
lönnsirap
40 g
kokosolja
1 tsk
vaniljfrön
100 ml
vegansk yoghurt
Färsk mynta till servering
Näringsinnehåll (per portion): 3217 kJ  /  769 kcal
37 g Fett
15 g Protein
85 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  äpple – 2  bananer – 150 g hallon

Värm ugnen till 180° C. Tärna äpplet och skiva bananerna. Blanda med hallonen i en värmesäker form.

Steg 2

130 g havregryn – 40 g mandelmjöl – 40 ml lönnsirap – 40 g kokosolja – 1 tsk vaniljfrön – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Blanda havregryn, mandelmjöl och vaniljfrön i en separat skål. Tillsätt kokosolja, lönnsirap och Kikkoman sojasås Less salt. Blanda noggrant tills en smulig konsistens bildas.

Steg 3

100 ml vegansk yoghurt – Färsk mynta till servering

Strö den förberedda müslin över frukten, sätt in i den förvärmda ugnen och grädda i cirka 25-30 minuter tills mnüsli är krispig och frukten mjuk.
Garnera med färsk mynta och servera med vegansk yoghurt.

Tips:

Beroende på säsong kan du använda olika frukter som blåbär, körsbär eller päron.

Recept-ID: 1227

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1  äpple – 2  bananer – 150 g hallon

Värm ugnen till 180° C. Tärna äpplet och skiva bananerna. Blanda med hallonen i en värmesäker form.

130 g havregryn – 40 g mandelmjöl – 40 ml lönnsirap – 40 g kokosolja – 1 tsk vaniljfrön – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Blanda havregryn, mandelmjöl och vaniljfrön i en separat skål. Tillsätt kokosolja, lönnsirap och Kikkoman sojasås Less salt. Blanda noggrant tills en smulig konsistens bildas.

100 ml vegansk yoghurt – Färsk mynta till servering

Strö den förberedda müslin över frukten, sätt in i den förvärmda ugnen och grädda i cirka 25-30 minuter tills mnüsli är krispig och frukten mjuk.
Garnera med färsk mynta och servera med vegansk yoghurt.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.