Enkel rödbetshummus

Total tid 15 Min.
15 Min. Tid för förberedelse

Färgen på detta recept är lika intensiv som smaken. Hemligheten: Lönnsirap och rödbetor. En ny klassiker.

Ingredienser

4 Portioner
300 g
kikärtor, kokta
85 g
rödbetsjuice
1 
vitlöksklyfta
 ½ tsk
malen spiskummin
 ½ msk
lönnsirap
1 msk
citronsaft
75 g
tahini

Till servering:

Olivolja
Bladpersilja
Näringsinnehåll (per portion): 974 kJ  /  234 kcal
13,4 g Fett
10,1 g Protein
14,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Lägg kikärtorna, rödbetsjuice, spiskummin, Kikkoman sojasås, vitlök, lönnsirap och citronsaft i en matberedare och mixa till en slät smet.

Steg 2

Tillsätt sedan tahinin och blanda väl med övriga ingredienser. Kyl tills den ska serveras.

Steg 3

Dekorera med en sked olivolja och lite hackad persilja efter smak innan servering.

Recept-ID: 1071

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Lägg kikärtorna, rödbetsjuice, spiskummin, Kikkoman sojasås, vitlök, lönnsirap och citronsaft i en matberedare och mixa till en slät smet.

Tillsätt sedan tahinin och blanda väl med övriga ingredienser. Kyl tills den ska serveras.

Dekorera med en sked olivolja och lite hackad persilja efter smak innan servering.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.