Endivesallad och cikoriasallad med Ponzu granatäppeldressing

Total tid 25 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Läckert fräsch och krispig sallad gjord på endive, cikoria, minigurka, morot och en fruktig Ponzu & granatäppeldressing. Garnera med en krämig edamame-vitlöksdipp och servera med krispiga ciabattachips.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
frysta skalade edamamebönor
1 
liten vitlöksklyfta
100 g
yoghurt
Nymalen peppar
60 g
ciabatta
2 msk
olivolja
100 g
endivesallad
1 
cikoriasallad
1 
minigurka (eller ¼ gurka)
1 
medelstor morot
1 
granatäpple
 ¼ knippe
persilja
 ½ tsk
honung
Näringsinnehåll (per portion): 1918 kJ  /  445 kcal
22,5 g Fett
13 g Protein
46,4 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Koka edamamebönorna i 3-5 minuter, låt rinna av och svalna. Skala vitlöken, purea med 80 g edamamebönor och yoghurt. Smaka av med 1-2 tsk Ponzu och peppar.

Steg 2

Skär ciabattan i ca. 2 mm tunna skivor och rosta på båda sidor i 1 tesked uppvärmd sesamolja och 1 matsked olivolja tills de blir knapriga.

Steg 3

Tvätta endivesalladen och cikoriasalladen. Skär endivesalladen i strimlor och separera cikorian per blad; skär dem på längden om det behövs. Tvätta gurkan och skiva på längden. Skala moroten och skär i bitar. Halvera granatäpplet, ta bort kärnorna och spara saften.

Steg 4

Tvätta persiljan, plocka av bladen och hacka grovt. Blanda den återstående oljan med persiljan, den sparade granatäpplejuicen, honung och återstående Ponzu. Smaka av med peppar.

Steg 5

Ordna salladsingredienserna, ringla över dressingen, garnera med klickar av edamame-dipp och servera med ciabattachipsen.

Tips

Tillsätt lite Serranoskinka.

Pimpa upp med stekta strimlor av kalkonfilé.

Rosta ciabattachipsen med 1 vitlöksklyfta eller 1 kvist rosmarin.

Recept-ID: 1134

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Koka edamamebönorna i 3-5 minuter, låt rinna av och svalna. Skala vitlöken, purea med 80 g edamamebönor och yoghurt. Smaka av med 1-2 tsk Ponzu och peppar.

Skär ciabattan i ca. 2 mm tunna skivor och rosta på båda sidor i 1 tesked uppvärmd sesamolja och 1 matsked olivolja tills de blir knapriga.

Tvätta endivesalladen och cikoriasalladen. Skär endivesalladen i strimlor och separera cikorian per blad; skär dem på längden om det behövs. Tvätta gurkan och skiva på längden. Skala moroten och skär i bitar. Halvera granatäpplet, ta bort kärnorna och spara saften.

Tvätta persiljan, plocka av bladen och hacka grovt. Blanda den återstående oljan med persiljan, den sparade granatäpplejuicen, honung och återstående Ponzu. Smaka av med peppar.

Ordna salladsingredienserna, ringla över dressingen, garnera med klickar av edamame-dipp och servera med ciabattachipsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.