Endivesallad och cikoriasallad med Ponzu granatäppeldressing
Läckert fräsch och krispig sallad gjord på endive, cikoria, minigurka, morot och en fruktig Ponzu & granatäppeldressing. Garnera med en krämig edamame-vitlöksdipp och servera med krispiga ciabattachips.
Förberedelse
Steg 1
Koka edamamebönorna i 3-5 minuter, låt rinna av och svalna. Skala vitlöken, purea med 80 g edamamebönor och yoghurt. Smaka av med 1-2 tsk Ponzu och peppar.
Steg 2
Skär ciabattan i ca. 2 mm tunna skivor och rosta på båda sidor i 1 tesked uppvärmd sesamolja och 1 matsked olivolja tills de blir knapriga.
Steg 3
Tvätta endivesalladen och cikoriasalladen. Skär endivesalladen i strimlor och separera cikorian per blad; skär dem på längden om det behövs. Tvätta gurkan och skiva på längden. Skala moroten och skär i bitar. Halvera granatäpplet, ta bort kärnorna och spara saften.
Steg 4
Tvätta persiljan, plocka av bladen och hacka grovt. Blanda den återstående oljan med persiljan, den sparade granatäpplejuicen, honung och återstående Ponzu. Smaka av med peppar.
Steg 5
Ordna salladsingredienserna, ringla över dressingen, garnera med klickar av edamame-dipp och servera med ciabattachipsen.
Tips
Tillsätt lite Serranoskinka.
Pimpa upp med stekta strimlor av kalkonfilé.
Rosta ciabattachipsen med 1 vitlöksklyfta eller 1 kvist rosmarin.
Recept-ID: 1134
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer