

Doftande fylld havsabborre
Ingredienser
Till såsen:
Förberedelse
Steg 1
Sätt ugnen på 200 °C, gasugnen på steg 6. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Spola sedan av riset med kallt vatten och låt det rinna av.
Steg 2
Hetta upp oljan i en panna, tillsätt chilin och salladslökarna och fräs dem mjuka. Tillsätt det kokta riset, sojasåsen, kokoskrämen, koriandern och limejuicen. Låt allt bli varmt och rör om i en minut tills allt är väl blandat.
Steg 3
Lägg havsabborrarna på en lättsmord bakplåt. Skåra fiskköttet på 3 ställen. Fyll fiskarna med riset. Bind ihop med snöre om så behövs. Täck över med aluminiumfolie och ugnsstek i 15 minuter. Ta bort aluminiumfolien och sätt in fisken igen i ugnen. Ugnsstek färdigt i 15 minuter.
Steg 4
- Ta ut fisken ur ugnen och låt vila ett par minuter.
Steg 5
Rosta sesamfrön i en liten stekpanna. Håll koll på sesamfröna, de bränner vid mycket fort. Tillsätt de andra ingredienserna och koka upp. Häll såsen över fisken och servera den genast med ett urval av grönsaker såsom pak choi, haricots verts, squash och strimlade morötter.
Recept-ID: 345
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer