Doftande fylld havsabborre

Total tid 50 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
200 g
basmatiris
1 msk
jordnötsolja
1 
röd chili, finhackad
4 
salladslökar, finhackade
25 g
kokoskräm
3 msk
färsk koriander, hackad
1 
juice av 1 limefrukt
2 
hela, fjällade och rensade havsabborrar

Till såsen:

1 msk
sesamfrön
1 
röd chili
2 msk
risvinäger
1 msk
sesamolja
1 msk
jordnötsolja
1 
finrivet citronskal och juice från 1 limefrukt
2 cm
bit färsk ingefära (ca 2 cm lång), skalad och finhackad
Näringsinnehåll (per portion): 3496 kJ  /  835 kcal
34 g Fett

Förberedelse

Steg 1

Sätt ugnen på 200 °C, gasugnen på steg 6. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Spola sedan av riset med kallt vatten och låt det rinna av.

Steg 2

Hetta upp oljan i en panna, tillsätt chilin och salladslökarna och fräs dem mjuka. Tillsätt det kokta riset, sojasåsen, kokoskrämen, koriandern och limejuicen. Låt allt bli varmt och rör om i en minut tills allt är väl blandat.

Steg 3

Lägg havsabborrarna på en lättsmord bakplåt. Skåra fiskköttet på 3 ställen. Fyll fiskarna med riset. Bind ihop med snöre om så behövs. Täck över med aluminiumfolie och ugnsstek i 15 minuter. Ta bort aluminiumfolien och sätt in fisken igen i ugnen. Ugnsstek färdigt i 15 minuter.

Steg 4

  1. Ta ut fisken ur ugnen och låt vila ett par minuter.

Steg 5

Rosta sesamfrön i en liten stekpanna. Håll koll på sesamfröna, de bränner vid mycket fort. Tillsätt de andra ingredienserna och koka upp. Häll såsen över fisken och servera den genast med ett urval av grönsaker såsom pak choi, haricots verts, squash och strimlade morötter.

Recept-ID: 345

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Sätt ugnen på 200 °C, gasugnen på steg 6. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Spola sedan av riset med kallt vatten och låt det rinna av.

Hetta upp oljan i en panna, tillsätt chilin och salladslökarna och fräs dem mjuka. Tillsätt det kokta riset, sojasåsen, kokoskrämen, koriandern och limejuicen. Låt allt bli varmt och rör om i en minut tills allt är väl blandat.

Lägg havsabborrarna på en lättsmord bakplåt. Skåra fiskköttet på 3 ställen. Fyll fiskarna med riset. Bind ihop med snöre om så behövs. Täck över med aluminiumfolie och ugnsstek i 15 minuter. Ta bort aluminiumfolien och sätt in fisken igen i ugnen. Ugnsstek färdigt i 15 minuter.

  1. Ta ut fisken ur ugnen och låt vila ett par minuter.

Rosta sesamfrön i en liten stekpanna. Håll koll på sesamfröna, de bränner vid mycket fort. Tillsätt de andra ingredienserna och koka upp. Häll såsen över fisken och servera den genast med ett urval av grönsaker såsom pak choi, haricots verts, squash och strimlade morötter.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Upptäck mer

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.