

Yaki onigiri – grillade risbollar
Total tid
15 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid
Näringsinnehåll (per portion):796 kJ / 119 kcal
4,8 gFett
4,9 gProtein
31,1 gKolhydrater
Förberedelse
Steg 1
Rör ihop riset, sojasåsen och sesamfröna väl i en skål.
Steg 2
Linda in det kryddade riset i plastfolie och forma trekantiga ”bollar” (4 styck).
Steg 3
Hetta upp den vegetabiliska oljan och sesamoljan i en belagd panna och stek det formade riset på båda sidorna på medelhög värme.
Steg 4
Till såsen: Blanda sojasåsen, äggulan och sockret i en liten skål. Pensla de stekta risbollarna på ena sidan med såsen och stek den knaprig. Vänd risbollarna, pensla med resten av såsen och stek andra sidan knaprig.
Steg 5
Arrangera risbollarna på tallrikar och servera med pickles efter tycke.
Recept-ID: 70
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer





![[Translate to Schwedisch:] [Translate to Schwedisch:]](https://www.kikkoman.se/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)

![[Translate to Schwedisch:] [Translate to Schwedisch:]](https://www.kikkoman.se/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)












