Grönsaksspett
Grönsaksspett

Grönsaksspett

5 1 Betyg
Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Ingredienser

6 Portioner
8 
stekpeperoni / stekpaprika (eller grön sparris)
80 g
shiitakesvampar (eller kungsmussling)
80 g
squash (eller purjolök)
1 msk
vegetabilisk olja

eller

eller Sås till grönsaksspett:

3 msk
sött vitt vin
1 tsk
strösocker
1 tsk
lökgranulat
 ½ tsk
vitlöksgranulat
Näringsinnehåll (per portion):192 kJ / 45 kcal
1,6 gFett
1,2 gProtein
6,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj stekpeperonin och ta bort blomfästet. Ansa shiitakesvampen och skär bort skaftet. Skölj squashen, skär bort ändarna och skiva squashen i ca 1 cm tjocka skivor. Trä upp grönsakerna på spett.

Steg 2

Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek grönsaksspetten på medelhög värme i ca 3 minuter med locket på. Vänd spetten och stek i ca 3 minuter till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.

Steg 3

Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp.

Steg 4

Pensla spetten med såsen och servera.

Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):

Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt det vita vinet och sockret och låt det småkoka tills sockret har lösts upp. Tillsätt sojasåsen, lökgranulatet och vitlöksgranulatet och blanda väl.

Pensla spetten med såsen och servera.

Recept-ID: 181

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Skölj stekpeperonin och ta bort blomfästet. Ansa shiitakesvampen och skär bort skaftet. Skölj squashen, skär bort ändarna och skiva squashen i ca 1 cm tjocka skivor. Trä upp grönsakerna på spett.

Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek grönsaksspetten på medelhög värme i ca 3 minuter med locket på. Vänd spetten och stek i ca 3 minuter till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.

Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp.

Pensla spetten med såsen och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.