Vegansk tårta med karamelliserade päron

Total tid 40 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Dadlar med mandel, lättsaltat tårtskal, en vaniljpuddingbaserad grädde och karamelliserade päron i socker, smör och Kikkoman naturligt bryggd sojasås. Dessutom kanel och vanilj. Allt sammans toppat med rostad mandel. Läckert och imponerande!

Ingredienser

8 Portioner

Tårtbotten:

100 g
torkade dadlar
100 g
mandel
40 g
havregryn
2 msk
mandelsmör (veganskt smör)

Vaniljkräm:

2 sachet
vaniljpudding (vegansk pudding, 40 g vardera)
600 ml
mandelmjölk
100 g
socker
180 g
veganskt smör

Karamelliserade päron:

3 
päron
1 msk
veganskt smör
3 msk
socker
2 msk
mandelflingor
1 tsk
kanel
1 
vaniljstång

Dessutom:

3 
kulor vaniljglass
Näringsinnehåll (per portion): 1992 kJ  /  476 kcal
29 g Fett
8,8 g Protein
43,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

100 g torkade dadlar – 100 g mandel – 40 g havregryn – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk mandelsmör (veganskt smör)

Smula sönder alla ingredienser till tårtskalet och blanda ihop tills en tjock, kladdig massa bildas.
Bred ut den på tårtformen, jämna till den och tryck fast den i botten och sidorna av formen. Ställ den i kylen.

Steg 2

2 sachet vaniljpudding (vegansk pudding, 40 g vardera) – 600 ml mandelmjölk – 100 g socker – 180 g veganskt smör

Lös upp puddingen i 100 ml kall mandelmjölk. Värm den återstående mandelmjölken tills den kokar. Häll i puddingblandningen. Rör snabbt så att det blandas, låt det koka upp och ställ det sedan åt sidan för att svalna helt.
 
Vispa rumsvarmt veganskt smör med socker. Tillsätt sedan den kylda puddingen, en tesked i taget.
 
Bred ut krämen på den förberedda tårtbottnen.

Steg 3

3  päron – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk veganskt smör – 3 msk socker – 2 msk flagad mandel – 1 tsk kanel – 1  vaniljstång

Tvätta och skala päronen. Skär dem i ca 0,5 cm tjocka skivor. Smält smöret med socker i en kastrull. Tillsätt päron, kanel, delad vaniljstång, sojasås, flagad mandel och fräs tillsammans i några minuter tills päronen börjar karamelliseras.
 
Lägg de avsvalnade päronen ovanpå grädden. Avsluta med att garnera hela tårtan med kulor av glass och rostad mandel.

Recept-ID: 1169

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

100 g torkade dadlar – 100 g mandel – 40 g havregryn – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk mandelsmör (veganskt smör)

Smula sönder alla ingredienser till tårtskalet och blanda ihop tills en tjock, kladdig massa bildas.
Bred ut den på tårtformen, jämna till den och tryck fast den i botten och sidorna av formen. Ställ den i kylen.

2 sachet vaniljpudding (vegansk pudding, 40 g vardera) – 600 ml mandelmjölk – 100 g socker – 180 g veganskt smör

Lös upp puddingen i 100 ml kall mandelmjölk. Värm den återstående mandelmjölken tills den kokar. Häll i puddingblandningen. Rör snabbt så att det blandas, låt det koka upp och ställ det sedan åt sidan för att svalna helt.
 
Vispa rumsvarmt veganskt smör med socker. Tillsätt sedan den kylda puddingen, en tesked i taget.
 
Bred ut krämen på den förberedda tårtbottnen.

3  päron – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk veganskt smör – 3 msk socker – 2 msk flagad mandel – 1 tsk kanel – 1  vaniljstång

Tvätta och skala päronen. Skär dem i ca 0,5 cm tjocka skivor. Smält smöret med socker i en kastrull. Tillsätt päron, kanel, delad vaniljstång, sojasås, flagad mandel och fräs tillsammans i några minuter tills päronen börjar karamelliseras.
 
Lägg de avsvalnade päronen ovanpå grädden. Avsluta med att garnera hela tårtan med kulor av glass och rostad mandel.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.