Vegansk tårta med karamelliserade päron
Dadlar med mandel, lättsaltat tårtskal, en vaniljpuddingbaserad grädde och karamelliserade päron i socker, smör och Kikkoman naturligt bryggd sojasås. Dessutom kanel och vanilj. Allt sammans toppat med rostad mandel. Läckert och imponerande!
Ingredienser
Tårtbotten:
Vaniljkräm:
Karamelliserade päron:
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1
100 g torkade dadlar – 100 g mandel – 40 g havregryn – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk mandelsmör (veganskt smör)
Smula sönder alla ingredienser till tårtskalet och blanda ihop tills en tjock, kladdig massa bildas.
Bred ut den på tårtformen, jämna till den och tryck fast den i botten och sidorna av formen. Ställ den i kylen.
Steg 2
2 sachet vaniljpudding (vegansk pudding, 40 g vardera) – 600 ml mandelmjölk – 100 g socker – 180 g veganskt smör
Lös upp puddingen i 100 ml kall mandelmjölk. Värm den återstående mandelmjölken tills den kokar. Häll i puddingblandningen. Rör snabbt så att det blandas, låt det koka upp och ställ det sedan åt sidan för att svalna helt.
Vispa rumsvarmt veganskt smör med socker. Tillsätt sedan den kylda puddingen, en tesked i taget.
Bred ut krämen på den förberedda tårtbottnen.
Steg 3
3 päron – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk veganskt smör – 3 msk socker – 2 msk flagad mandel – 1 tsk kanel – 1 vaniljstång
Tvätta och skala päronen. Skär dem i ca 0,5 cm tjocka skivor. Smält smöret med socker i en kastrull. Tillsätt päron, kanel, delad vaniljstång, sojasås, flagad mandel och fräs tillsammans i några minuter tills päronen börjar karamelliseras.
Lägg de avsvalnade päronen ovanpå grädden. Avsluta med att garnera hela tårtan med kulor av glass och rostad mandel.
Recept-ID: 1169
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer