Varm Mirin-kyckling och pumpasallad
Ett enkelt salladsrecept gjord på krispig sallad i kombination med ugnsgrillad pumpa- eller squashbitar, körsbärstomater och minigurkor. Toppad med stekta marinerade kycklingstrimlor och en Kikkoman Mirin och rostad sesamoljadressing.
Förberedelse
Steg 1
Värm ugnen till 200°C över-/undervärme (180°C varmluftsugn). Tvätta pumpan, skär fruktköttet i 2 cm tärningar och blanda med 2 msk olivolja, rosmarin, 1 msk sojasås, peppar och 2 msk Mirin. Bred ut pumpablandningen i en ugnsform eller på en liten plåt och grädda i förvärmd ugn i 10-12 minuter.
Steg 2
Blanda resterande olivolja, 2 msk sojasås, timjan, peppar och 3 msk Mirin till marinaden. Blanda kycklingen med marinaden och ställ i kylen en kort stund.
Steg 3
Tvätta tomaterna och gurkorna, skär tomaterna på mitten och gurkorna i tunna skivor eller stavar. Tvätta salladen och centrifugera.
Steg 4
Blanda senap, sesamolja, citronsaft, resterande soja och peppar till dressingen och smaka av med Mirin.
Steg 5
Stek kycklingen i en non-stick panna i 5-8 minuter tills den är gyllenbrun.
Steg 6
Lägg upp salladen med squash, tomater, gurka och varm kyckling på tallrikar, ringla över dressingen och servera.
Tips
Använd rostade paprikabitar istället för squashen.
För ett vegetariskt alternativ, ersätt kycklingen med tofu.
Garnera med rostade pumpa- eller solrosfrön.
Recept-ID: 1033
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer