Tempura-stekta kaneläpplen med matchasås
Upplev höstens magi med dessa kaneldoftande äppelbitar, sprängfyllda med söta och kryddiga smaker. Skarpa på utsidan och möra på insidan, de tempura-stekta äpplena kompletteras perfekt av en sammetslen matcha-dipp.
Förberedelse
Steg 1
150 g tempuramjöl – 150 ml kolsyrat vatten – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Blanda ingredienserna till smeten väl och ställ åt sidan.
Steg 2
100 g naturell yoghurt – 100 g gräddfil – 1 tsk matcha te – 1 msk citronjuice – 1 tsk vaniljessens – 1 msk honung
Blanda ingredienserna till såsen noga.
Steg 3
2 äpplen – 1 tsk kanel – 1 nypa kardemumma – 300 ml frityrolja
Skala äpplena, skär i 8 bitar och strö kryddorna över dem. Klä med den förberedda smeten och stek i het olja i 3-5 minuter tills de är gyllenbruna.
Tips:
Andra frukter, som päron, kan användas istället för äpplen.
Recept-ID: 1375
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer