Spenatsallad och knapriga grönsaker med sesam- och jordnötsdressing

Total tid 14 Min.
2 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tid för marinering
2 Min. Tillagningstid

Denna enkla vegetariska sallad kombinerar mjuk babyspenat med rå morot och rädisa i en nötig dressing.

Ingredienser

1 Portioner
100 g
babyspenat
250 g
rädisor
150 g
morötter
1 knippe
gräslök
1 msk
sesamfrön
2 msk
jordnötter
 ½ tsk
rökt paprikapulver (milt eller kryddigt)

Dressing

2 msk
olivolja
1 msk
jordnötssmör
1 nypa
nypa peppar
Näringsinnehåll (per portion): 1193 kJ  /  285 kcal
23,3 g Fett
8,2 g Protein
10 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Lägg ingredienserna till dressingen i en liten burk, skruva på locket och skaka hårt tills ingredienserna blandats.

Steg 2

Rensa spenaten och lägg den i en skål. Skala och skär rädisorna och morötterna i tunna stavar. Hacka gräslöken fint och strö över grönsakerna.

Steg 3

Rosta sesamfröna och jordnötterna i en torr stekpanna, tillsätt rökt paprikapulver. Blanda i det med salladen och häll över dressingen precis innan servering.

Recept-ID: 1138

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Lägg ingredienserna till dressingen i en liten burk, skruva på locket och skaka hårt tills ingredienserna blandats.

Rensa spenaten och lägg den i en skål. Skala och skär rädisorna och morötterna i tunna stavar. Hacka gräslöken fint och strö över grönsakerna.

Rosta sesamfröna och jordnötterna i en torr stekpanna, tillsätt rökt paprikapulver. Blanda i det med salladen och häll över dressingen precis innan servering.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.