Spenatsallad och knapriga grönsaker med sesam- och jordnötsdressing
Total tid
14 Min.
2 Min.
Tid för förberedelse
10 Min.
Tid för marinering
2 Min.
Tillagningstid
Denna enkla vegetariska sallad kombinerar mjuk babyspenat med rå morot och rädisa i en nötig dressing.
Näringsinnehåll (per portion):
1193 kJ
/
285 kcal
23,3 g
Fett
8,2 g
Protein
10 g
Kolhydrater
Förberedelse
Steg 1
Lägg ingredienserna till dressingen i en liten burk, skruva på locket och skaka hårt tills ingredienserna blandats.
Steg 2
Rensa spenaten och lägg den i en skål. Skala och skär rädisorna och morötterna i tunna stavar. Hacka gräslöken fint och strö över grönsakerna.
Steg 3
Rosta sesamfröna och jordnötterna i en torr stekpanna, tillsätt rökt paprikapulver. Blanda i det med salladen och häll över dressingen precis innan servering.
Recept-ID: 1138
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer