Spansk mussel- och chorizogryta
Spansk mussel- och chorizogryta

Spansk mussel- och chorizogryta

4,8 24 Betyg
Total tid 35 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Musslor och chorizo stuvade i tomatsås med rökt paprikapulver, vitlök och persilja. Smakerna intensifieras av umamirik Kikkoman Sojasås.

Ingredienser

2 Portioner
3 msk
olivolja
4 msk
skivad chorizo
1 
lök
1 msk
finhackad vitlök
 ½ msk
rökt paprikapulver
400 g
hackade tomater
500 g
färska musslor
1 handfull
hackad persilja
 ¼ 
citron
Näringsinnehåll (per portion):1.966 kJ / 470 kcal
25 gFett
36 gProtein
24 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

3 msk olivolja – 4 msk skivad chorizo – 1  lök – 1 msk finhackad vitlök –  ½ msk rökt paprikapulver – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås400 g hackade tomater

Ställ en stor panna på medelhög värme, tillsätt olivolja och stek chorizon i 2 minuter. Sänk värmen, tillsätt den hackade löken och låt den mjukna i 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök, rökt paprikapulver, Kikkoman sojasås och fortsätt koka i 2 minuter till. Var noga med att inte bränna vitlöken. Tillsätt sedan hackade tomater, öka värmen till hög och reducera all vätska med ½.

Steg 2

500 g färska musslor – 1 handfull hackad persilja –  ¼  citron, halverad

Rör ner rena musslor i tomatsås. Täck med lock och ånga i ca 3-5 minuter, tills de är öppna. Avsluta med en näve hackad persilja. Servera på ett fat eller en skål med citronklyftor att ringla över.

Tips:

Ät detta omedelbart med en knaprig baguette för att ta vara på all sås.

Recept-ID: 1162

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

3 msk olivolja – 4 msk skivad chorizo – 1 lök – 1 msk finhackad vitlök – ½ msk rökt paprikapulver – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås400 g hackade tomater

Ställ en stor panna på medelhög värme, tillsätt olivolja och stek chorizon i 2 minuter. Sänk värmen, tillsätt den hackade löken och låt den mjukna i 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök, rökt paprikapulver, Kikkoman sojasås och fortsätt koka i 2 minuter till. Var noga med att inte bränna vitlöken. Tillsätt sedan hackade tomater, öka värmen till hög och reducera all vätska med ½.

500 g färska musslor – 1 handfull hackad persilja – ¼ citron, halverad

Rör ner rena musslor i tomatsås. Täck med lock och ånga i ca 3-5 minuter, tills de är öppna. Avsluta med en näve hackad persilja. Servera på ett fat eller en skål med citronklyftor att ringla över.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.