Sallad med gurka och melon

Total tid 10 Min.
10 Min. Tid för förberedelse

Denna fräscha och uppfriskande sallad med gurka och melon är det perfekta tillbehöret under sommarens grillningar.

Ingredienser

4 Portioner
2 
små gurkor (eller 1 stor)
1 
liten melon (t.ex. Cantaloupe, vattenmelon, honungsmelon)
200 g
fetaost
2 
smala, röda paprikor
2 msk
olivolja
2 ½ msk
vitvinsvinäger
2 msk
honung
Färskmald svartpeppar
Näringsinnehåll (per portion): 1091 kJ  /  261 kcal
16,5 g Fett
10,2 g Protein
15 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Börja göra i ordning salladen. Tvätta gurkan och skär i tunna skivor. Dela melonen på mitten, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i tärningar. Smula fetaosten. Dela paprikorna på mitten samt ta bort frön, mellanväggar och stjälk. Skölj av och skär i strimlor.

Steg 2

Förbered dressingen genom att blanda samman 1–2 msk tärnad melon, olivolja, vinäger, sojasås och honung. Krydda med peppar. Häll dressingen över salladen och skaka för att blanda innan du serverar.

Recept-ID: 868

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Börja göra i ordning salladen. Tvätta gurkan och skär i tunna skivor. Dela melonen på mitten, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i tärningar. Smula fetaosten. Dela paprikorna på mitten samt ta bort frön, mellanväggar och stjälk. Skölj av och skär i strimlor.

Förbered dressingen genom att blanda samman 1–2 msk tärnad melon, olivolja, vinäger, sojasås och honung. Krydda med peppar. Häll dressingen över salladen och skaka för att blanda innan du serverar.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.