Saftiga kycklingspett i teriyaki (kara-age)
Saftiga kycklingspett i teriyaki (kara-age)

Saftiga kycklingspett i teriyaki (kara-age)

3,5 2 Betyg
Total tid 45 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tid för marinering
10 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
500 g
urbenade kycklinglår
 ¾ msk
riven ingefära
lite potatismjöl
olja för fritering

Dipp:

100 g
majonnäs
10 ml
limesaft
Näringsinnehåll (per portion):2.284,5 kJ / 546 kcal
39 gFett
29 gProtein
16 gKolhydrater

Förberedelse

Blanda marinaden med den finrivna ingefäran och häll över i en plastpåse. Skär de urbenade kycklinglårfiléerna i munsstora bitar och lägg dem i plastpåsen. Massera in marinaden genom att trycka försiktigt på köttdelarna. Låt vila i 30 minuter. Ta ut och klappa kycklingbitarna torra. Vänd snabbt i potatismjölet och fritera i 170 °C. Servera med färska limeskivor och dippsås.

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Recept-ID: 354

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Blanda marinaden med den finrivna ingefäran och häll över i en plastpåse. Skär de urbenade kycklinglårfiléerna i munsstora bitar och lägg dem i plastpåsen. Massera in marinaden genom att trycka försiktigt på köttdelarna. Låt vila i 30 minuter. Ta ut och klappa kycklingbitarna torra. Vänd snabbt i potatismjölet och fritera i 170 °C. Servera med färska limeskivor och dippsås.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.