

Ruccola- och machesallad med äppel- och sojadressing
Läcker machesallad, kombinerad med ruccola, färska svampar och en snabb äppel- och sojasåsdressing. Servera med krispiga krutonger.
Förberedelse
Steg 1
Tvätta och torka machesalladen och ruccolan. Skär svampen i skivor eller kvartar. Skala löken och skär i fina ringar. Dela tomaterna i kvartar. Tvätta och kvarta äpplet och ta bort kärnhuset. Lägg en fjärdedel av äpplet åt sidan och skär resten av äpplet i klyftor. Forma avokadon till rosor, se tips.
Steg 2
Till dressingen: riv äppelkvarten, purea med äppeljuicen, äppelcidervinäger, sojasås, 2 matskedar olja och senap. Smaka av med peppar.
Steg 3
Skär baguetten i tärningar och stek i den återstående uppvärmda oljan tills den är knaprig.
Steg 4
Ordna salladsingredienserna, ringla över dressingen, strö krutongerna ovanpå och servera.
Tips:
Till avokadorosorna: halvera avokadon, ta bort kärnan och häll över lite citronjuice. Lägg avokadohalvorna med snittsidan nedåt på en arbetsyta, skala försiktigt och ringla över lite mer citronjuice. Skär avokadon i 2-3 mm tunna skivor, dra försiktigt isär som en solfjäder och rulla försiktigt ihop till en spiral med händerna.
Garnera med amarantpuffar, rostade nötter eller mandlar för extra knaprighet.
Servera med lättstekta tonfiskbiffar med rosa mitt.
Recept-ID: 1135
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer